Veckans matsedel

 
Hmm.. sitter här på ovanvåningen. Funderar på att göra en liten plats här till mig, där jag kan sitta och slänga ihop några rader i bloggen. Eller sitta och leta inpiration för mig själv om kvällarna. Där det inte finns någon tv eller andra sysslor som stör min ro. En egen liten plats. 
Vi får väl se hur det går med den saken. Jag ska ge det ett försök iaf.
 
Söndag och sysslorna har fokuserats på saker som man gärna skjuter på.. Så som tvätt. Blä. Jag avskyr att tvätta. Eller inte när jag väl sätter igång.. Men saken är att NÄR jag tvättar så har vi samlat ihop så pass att jag får tvätta hela dagen. Nu låter det som att bara jag kan tvätta i det här hemmet. Så är inte fallet. Grejen är bara att jag är ett kontrollfreak när det kommer till tvätten, och inte mindre när det kommer till att sortera alla strumpor. Min man kan ta två svarta strumpor och sätta ihop. Jag synar sömmarna först, så det blir rätt strumpor till rätt par. Så därför tycker jag det är skönast för min egen del om jag tar hand om tvätten. 
När vi kunde byta av så tog jag Tyra och min man gick och hackade ner puts i källaren. Det är något jag varken vill eller kan (kan och kan.. hur svårt är det.. Mer jobbigt och sjukt tråkigt). Däremot vill jag att rummet ska bli klart nere i källaren så jag kan få ett extra rum på ovanvåningen. Ett rum som kommer få hysa kläder. Kanske ett dressingroom. Med en stor spegel, en stor sittpuff, en härlig ryamatta, byråer och belysning.
Håll drömmen vid liv min själ. Det har tagit typ TRE år att komma såhär "långt" i källaren. Sen har det ju iofs kommit en graviditet, ett dödsfall, många sjukhusbesök hos kuratorer, ännu en graviditet, fukt i väggarna, dränering, fuktspärrar och så som satt hinder, och inte minst en liten Tyra som man hellre vill umgås med än att göra tråkgöra.
 
Men vi är igång. Tvätten är tvättad,min man har återupptagit källararbetet och jag har börjat göra veckomatsedlar igen. Great!
Till veckan kör vi en del Linas matkasse, för tre dagar.. Och såhär ser veckans meny ut
 
Måndag: Medelhavskyckling med tzaiki (Linas)

Tisdag: Lövbiffsrullader i dragon & tomatsås och ris (Linas)
 
Onsdag: Hamburgare med rostad majskolv (Linas)
 
Torsdag: Surkål med kasseltärningar och kryddig korv
 
Fredag: Kyckling i senapssås och ugnsrostad klyftpotatis
 
Lördag: Sotad Lax med parmesanrisotto
 
Söndag: Vegetarisk chili med bönor, nachos och creme fraiche
 
Så så var det med det.. Nu ska jag slänga mig i soffan och kolla på ett avsnitt av min favoritserie Lilyhammer. Jisses vad den är underbar..
 
Ha en fin kväll mina vänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0