Hej!


Dagens aktiviteter.. 
Morgnarna brukar börja rätt så lugna just nu. Vi ligger kvar, jag och Tyra. Tittar lite på tv, snackar om livet, vad vi ska hitta på, äter frukost, pussas och myser. Sen tar hon sig gärna en nap innan vi går upp 😊 Så var det även idag. Mysigt.

Idag gav vi oss även iväg på baby café som vi har här i kommunen. Där träffas mammor, pappor och bebisar. Vi dansar, sjunger, leker och fikar i den mån man vill och kan. Det var andra gången vi var med, fler blir det säkert. Kanske redan på onsdag..men då får vi en "stressig" morgon eftersom det är redan på förmiddagen. Så vi får se. Måndagar är målet, då är det på eftermiddagen.

När vi kom hem idag var både jag och Tyra på g, så då körde vi lite dockteater med fingerdockorna som damp ned i brevlådan idag. Uppskattade små djur. Speciellt om de pratar med en väldigt pipig röst..

För tillfället har jag måndagskvällarna bokad en timme. Då är det jag och bara jag som gäller. Tillsammans med kockarna i kockarnas kamp. Älskar det programmet och det inspirerar mig till tusen. Då längtar jag lite extra till mitt jobb. Mitt jobb som jag för övrigt tänkte hälsa på denna kommande fredag. Känns ju nästan lite pirrigt, men så himla roligt. Undra om det är okej att skicka in Tyra på en avdelning och köra ett dagspass. Åh vad roligt det hade varit. Nu tänker jag inte göra det..även om förskolepersonalen (iaf några av dem) mer än gärna hade kidnappat min dotter för en stund..och inte för att vara så..de hade nog gärna haft in mig i köket en stund också ;)

Hur som så känns det som att detta kan bli en händelserik vecka. Hejdå måndag, nu bäddar jag ner mig.  

Larm av olika slag


Det är ju så störigt och irriterande när folk i sängen brevid snarkar, flåsar, gnisslar tänder eller allt vad vi nu gör om nätterna när bara en av oss kan sova. Allt som håller en vaken är ju ganska irriterande. Som larm från diverse bilar eller byggnader.. eller när brandlarmet falsklarmar. Hur arg blir man inte då? Jo, det har hänt. Jag sov som en stock på den tiden. Vi har brandvarnaren precis utanför sovrummet. Jag tyckte jag var snabbt uppe ur sängen och påväg ner för trappan i ilande fart. Var fan stolt över mig själv.. ett litet tag. Tills min man berättade att han först fick skaka och ha sig för att jag ens skulle visa tendens till att vakna..sen fick han nästan plocka fram en megafon för att jag skulle höra hans budskap om att jag skulle upp.. samtidigt som larmet tjuter på. Till slut kommer jag upp och tar mig ner. Det var då det.

Idag hade jag nog rusat upp.. man sover inte lika djupt längre. Och nu när man vill att en liten gärna ska flåsa, snarka, andas med djupa tunga andetag eller gny lite.. då är det så tyst. Man får vara nöjd om man får en liten suck då och då.. Iaf fram tills det är dags för mat. När det är matdags, då är det mer effektivt än en brandvarnare. Det går liksom inte att inte vakna :)

Mardrömmar och en bebis stadig på benen


Man är lite bräcklig emellanåt. För att det är sådär mycket, och jag är så trött. Har kommit in i en period med mycket mardrömmar. Ibland är jag helt slut när jag vaknar. Vissa drömmar får jag försvara Tyra med näbbar och klor. Och då kan man tro att någon i drömmen försöker göra henne illa. Så är det inte. Det kan handla om att någon petar på vagnen, eller bara vill se henne. En natt drömde jag att jag var gravid. Och det var DEN DAGEN. Tydligen en beräknad dag. Jag vaknade i drömmen och visste att idag skulle vår bebis komma. Jag skulle få torteras hela dagen, för vi hade inte tid förrän på kvällen. Jag var i total panik och mannen hade (som i verkligheten) så mycket att göra på jobbet att han inte skulle komma hem förrän vi skulle åka (det hade inte hänt i verkligheten). Jag gick med mina händer på magen heeela tiden, i ren panik. Det är mycket mardrömmar. Stressiga drömmar. Också verkliga livet på det.

Tur är har jag ju Tyra. Ja, och min man. Men han jobbar ju mest dygnet runt just nu, stackaren. 

Imorgon ska jag och Tyrisen laga mat med föräldrargruppen. Spännande. Tyra har ju börjat äta gröt. Några skedar varje dag. Det går väl framåt, även om det är gröt mest överallt. Fast det är roligt..
Igår stod hon själv i några få sekunder. Hon vill helst stå, och när jag sitter i soffan så står hon framför mig på golvet så jag kan hålla henne. Igår visade jag att hon kan hålla händerna på bordet. Det gjorde hon, och när hon var stadig släppte jag försiktigt. Jodå, 1..2..3..4..5..fånga. Fyra månader och en dag gammal :)

På ytan


Ibland är man bara sådär svajig i humöret. Kanske har den största orsaken till det gårdagens gnälliga barn och en orolig natt. Man liksom vänder ut och in på sig själv. När man väl kommer i säng värker det i hela kroppen av allt man försökt göra för att tillfredsställa en bebis och för att sedan trösta och stoppa om om natten. Då är det inte konstigt att både sorg, saknad, rädsla och ångest tar ett grepp om en. Det där passar på när man är som svagast och inte kan stå emot. Det är tufft. Samtidigt har jag en bebis här hemma som behöver mig, så hur svag jag än känner mig så står jag där ändå stark för att klara dagen. Ibland vill man faktiskt bara trycka på stopp, krypa undan i ett hörn och få rensa tankarna. Men de dagarna man faktiskt hade haft chans till det, då är man stark och känner inget behov. Det är så vi funkar. 

Jag tänker konstant på Lando. Tror inte många förstår hur mycket tankarna går till ens barn man inte har i famnen. Många tror att man inte har "tid" när man har ett "nytt" barn. Men om man har två levande barn så slutar man väl inte tänka på det andra bara för att det ena tar ens tid? Det fungerar precis likadant när man har ett levande och ett dött barn. Båda finns med en. Jag får ofta höra när jag mår bra "nu har du ju så mycket att tänka på med Tyra". Oftast svarar man bara ja. Det är inte sant. Jag har mycket att tänka på med Tyra, men för det slutar jag inte tänka på Lando. Tror ingen i samma situation slutar tänka på några av sina barn. Jag tror inte någon som älskar sina barn slutar tänka på dem. Döda som levande.

Så idag är en sådan dag.. där känslorna ligger lite mer på ytan istället.

RSS 2.0