Den rosa bubblan


Var är fen som sprider rosenblad, glitterdamm och färgar bubblan rosa?? Borde hon inte vara här nu? Jag ser då inte röken av henne. Eller så har jag blivit färgblind. Jag ser mest senapsfärgat om dagarna och nätterna. Ibland är det lite och ibland är det mycket.. väldigt mycket! Så mycket att det får avslutas med en dusch tillsammans. Då blir iofs. världen lite rosaskimrande. När man märker att liten njuter. När liten ligger i famnen och det ljumna vattnet möter hennes bara kropp. Att hon tycker det är lite spännande när vattnet stänker upp i ansiktet och den största förmågan man har som liten då är att försöka fånga dem med tungan. Hur gulligt? Jodå, då var det allt lite rosa i min värld. Sen kom en kall duschcreme, då blev litens värld alldeles svart! Kan minst sagt säga att något petade på bubblan och den sprack.

Det glimmande glittret syns dock inte till. Möjligtvis på sminkbordet när jag i all stress och hast tappar ögonskuggan i bordet. För man försöker ju piffa till sig..och när man är klar inser man. Det går inte att dölja något uppenbart. 

Annars är hemmet fullt av damm. Både här och där. På fönsterkarmar och under möbler. Dammet är inte svårthittat. Färgen på det är desto tråkigare än guldglimmer.

Men det är väl så det ska vara? Lite världen upp och ner. Litens känslor är det som styr det mesta. Hemmet förfaller och föräldrarnas rynkor blir djupare. Ändå är allt med så mycket kärlek.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0