Snart en månad


Imorgon har vi en som blir en hel månad gammal. En månad av kärlek. 

En månad av ngt som bara känns helt naturligt. Som att hon alltid varit här. Jag har aldrig känt att hon vänt upp och ner på livet. 
Ibland har hon sina gnälliga dagar. Visst kan det vara jobbigt och tröttsamt. Mest för att ingenting duger. Annars är hon väldigt lugn och vissa dagar sover hon ju bara. 

Utvecklas gör hon för fullt och stark i kroppen  är hon. Det är så hon ibland får fart och sätter sig upp när hon tröttnat på att halvligga i famnen. Hon har ju inte balansen till att hålla sig uppe, men ligger hon på mage på ens bröst så höjer hon gärna på överkroppen rejält och kikar över både axel och soffkant :)

Just nu ligger vi i sängen allihop. Tyra har lite svårt att komma till ro om kvällarna. Då är ögonen vidöppna och röstresurserna i full gång. Övertrött till max..men vill inget hellre än att vara med. Hennes pappa läser saga. För det har vi börjat så smått med, att läsa små sagor. Även om hon inte förstår så är det bra att börja tidigt ändå. Att börja läsa tidigt för sina barn har visat sig minska bla dyslexi. Dessutom är det mysigt, och man märker att hon lyssnar på tonfallet.

Idag när Tyra hade en paus från aktiviteter och låg utslagen på en kudde i soffan så passade jag på att läsa själv.. det var evigheter sen sist. Nu tänkte jag försöka ha några minuters läsning som återhämtning. Där man måste sitta ner och göra ingenting med kroppen. Jag är urusel på det, och sen får jag igen det på kvällen och när man sen ska upp på natten är man allt annat än glad. Så..lite läsning lite återhämtning.

Dock fick jag inte läst så mycket just den stunden. Damen vaknade och ville ha mat..och efter maten blev det bajskatastrof och ett bad i vasken var det enda som gällde. Hur kan det ta sig upp till axlarna?? Blärk. Jag är inte känslig annars..men idag luktade det så jävla illa dessutom. 
Tur att pappan kom hem strax därefter och jag fick åka och handla med Tyras bonus-farmor i lugn och ro :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0