Teckna gravidförsäkring!


Det finns inga pengar i världen som kan ersätta sitt döda barn. Inga kronor alls! Inga miljarder eller biljoner. Nada! Allt man vill är att ha sitt levande barn. Men när det värsta som kan hända en händer så står man där. Två stycken som blir sjukskrivna. Två löner som minskar rejält, en begravning som väntas och fortfarande räkningar som skall betalas. Då är det där pengarna ändå till hjälp.

Vi har ju tyvärr fått prova på den. Något man inte trodde när man tecknade sig på försäkringen, men eftersom den var gratis så gjorde vi det ändå. Vilket ju var klokt, såhär i efterhand.
Nu kommer jag inte ihåg summan som utbetalas, men det var inga "småkronor". Fast det var ju långt ifrån en lottovinst och inga pengar man med glädje tog emot. Nä, man inser helt enkelt att det bara är pengar som behövs i tider där man går hemma, får räkningar från alla möjliga håll och att versamheten utanför ens fönster rullar i vanlig takt.

Trygg Hansa skötte utbetalningen riktigt fint också. Vi förberedde oss på en strid ström av förklaringar på vad som hänt osv. Min man ringde, för jag orkade inte. Allt gick smidigt. Han förklarade vad som hade hänt EN gång. Sedan skötte Trygg Hansa resten. Inga jobbiga frågor och dem var verkligen införstådda på att om någon ringer om en sådan hemsk sak så ifrågasätter man inte. Jag tror att dem själva kontaktade sjukhuset för bekräftelse på händelsen. Pengarna kom in utan problem. Vi satt som fågelholkar över att något kunde få gå så smidigt, vi som redan efter de få dagarna efter händelsen fått traggla med försäkringskassan så mycket att man behövde vara ännu mer sjukskriven för den saken också.

Vad jag vill ha sagt är att teckna en försäkring även när du är gravid. Förhoppningsvis kommer du aldrig behöva använda den, men om olyckan är framme är du i efterhand rätt tacksam för att du gjorde det. Inte där, inte då..men nu, flera månader efter och du blickar tillbaka på allt. Som sagt..inga pengar i världen kan ersätta ditt barn men det kan hjälpa dig från att hamna i ännu en kris.

Nu kanske det låter som att detta är ett samarbete med TryggHansa. Det är det inte. Detta är tyvärr av egen erfarenhet och därför vill jag berätta för andra att det är en viktig sak som ändå kan hjälpa om olyckan är framme. Jag har tecknat mig igen, såklart. För man vet aldrig..vem som helst kan tyvärr bli drabbad. Helt utan anledning och orsak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0