Gravida föräldrar


Jag sitter som vanligt vaken mitt i natten. Kan inte sova. Jag BORDE sova.. men att bara ligga och vända och vrida sig är bland det jobbigaste jag vet. Speciellt nu. Nu när det börjar ta emot och stramar i magen när jag gör mina vändningar. Dessutom är det rätt smärtsamt i fogarna när man vänder sig. Så då kan jag ju lika gärna skriva i bloggen.

Jag har iaf haft sällskap av en vaken Mini här i mörkret. Några sparkar fick jag fångat med handen. Barn, ligg nu åt detta håll så jag kan få känna dig ordentligt! Tycker inte om när Mini vänder sig, då känns det ju så mycket mindre och jag blir så mycket oroligare. 
En gång i timmen (eller egentligen menar jag minuten) tycker att man som förälder kan få kräva av sitt barn ;)

Och på tal om det här med föräldraskapet.. jag förstår inte 'blivande' föräldrar.. Är man inte förälder när barnet ligger i magen redan? Det är ju redan då ansvaret börjar..och fortsätter för alltid. Efter vecka 22 är du officiellt förälder, om det händer ngt ofattbart. Då är det DU som 'blivande' förälder som står där med alla beslut och allt ansvar. Då är man helt plötsligt förälder.. med mycket ansvar. I din livs största chock. Hjälpen, som iaf vi fick, går inte att klaga på. Den allra bästa hjälpen. Men jag tycker man är förälder direkt man börjar känna ett ansvar för sitt barn i magen.. Redan tidigt i graviditeten! Denna gången kände jag mig som mamma till det nya barnet DIREKT vi läste av det på testet. Från dag 1. Jag gjorde det inte med Lando, kanske för att man då inte riktigt visste vad det hela innebar och vilken kärleksrelation man skapar. Nu visste jag och jag vet vad som väntar. Så bort med 'blivande'. Man ÄR förälder när man själv känner sig som det..även om det är tidigt i graviditeten!
Hej gravida föräldrar!

För en timme sedan tänkte jag att jag BORDE försöka somna om.. en timme sedan. Nu tänker jag att jag kanske åtminstone skulle lägga mig ner och fortsätta vila om inget annat, allra helst somnar jag gärna om!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0