Färg och glädjevolter

 
Är hemma även denna dagen. Fortfarande förkyld, med en snorig näsa, svullet svalg och kli enda in i hjärnan. Ungefär. Fast, jag har ju fått sova inatt. Rätt så mycket, mycket sammanhängande dessutom. Otroligt skönt! Vilket jag kan känna, för även om jag är megaförkyld så känner jag mig ändå lite piggare. Sen ligger det ju ett tunnt tunnt lager med snö på sina ställen. Jomen, lite ljusare blir det allt. Ljusare och piggare.

Igår fick jag ett ryck och målde lite här hemma. Man kan ju bara göra sådana lugna sysslor när man är hemma och är sjuk. Även om hjärnan vill så mycket mer så är det tur att kroppen bromsar en. I sittande position målade jag bla. en gammal färgglad porslinsburk. Det var en cupcake i pastellrosa, med brun och vit frosting med strössel på och allt vad det var. Förvånar mig inte alls att den bara låg i en låda, väl gömd (och glömd). Färgglada prylar blir inte långlivade i detta hem. Inte när de ska stå framme. Nu kan den stå framme. Nu känns den som betong efter att jag målat den med kritfärg. Det lilla körsbäret på toppen sparade jag rött.. för en kul detalj :)
 

Papplådorna jag hittade på Netto fick sig också en stänkare. På den nedre lådan var där en stor uggla på locket. Ugglor i all ära, men det gick liksom inte in i skåpet. Dessutom var den ju rätt färgglad, och hur det var med det skrev jag alldeles nyss ;) Så på med lite färg.. Nu passar dem in mycket bättre. Bra var ju att jag köpt sådana här lådor tidigare på Netto i andra färger och mönster, det innebar att två av mina andra lådor hade ett grått gummiband till låsningen. Bytt är bytt. För de grå passade ju perfekt på de nymålade lådorna. Det gäller ju att ha fin förvaring i ett skåp med glasdörrar. Så imorgon åker jag till DHL's utlämningsställe och hämtar hem ännu fler lådor att ställa in. Eller förhoppningsvis ställa in. Jag köpte ju en jättefin korg med lock. Den fick inte plats. Så den får stå utanför istället. 
Tror den kommer få bli en såndär leksakslåda, om nu Mini följer med oss hem. Vilket vi alla hoppas.

Färgen jag använder mig av till alla nya projekt är..
 

L'authentique. En helt underbar kalkfärg från Holland. En dryg, täckande färg som bara känns sådär härligt krämig och mjuk när man målar med den. Kan man bli kär i en färg så är jag kär i den här. Kalklitir i all ära.. på väggar. Men till möbler så är denna excellent. Aningens dyr, men väldigt dryg. Sen kan man ju få lite beslutsångest av alla färger och nyanser.. Jag valde till slut Vallei. En varm mjuk grå färg. Ger mitt skåp en lite gammal känsla..
 
 
Så.. detta är lltså färgen med stort F, eller L.. L'authentique ;)
 
Idag vet jag inte alls vad jag kommer sysselsätta mig med. Hjärnan är på gång med en grenljusstake al'a Ernst. Dock har jag varken en gren, kakelfog eller någa ljushållare hemma. Inget jag kan skaffa i en handvändning här ute i småbyn heller. Så jag låter hjärnan jobba vidare på idén. Hade nog ändå inte haft full ork att ta i det nu. Jag måste vila. Även om V I L A inte är min grej.. när jag vilar så fylls hela kroppen av idéer. Bokstavslamporna väntar jag också på att få göra.. när det nu kommer levereras. Troligen inte till imorgon.

Även om detta inlägget mestadels handlar om en färg.. Så slänger jag väl in några rader om Mini också. Trooor nog ni är några läsare som är mer nyfikna på det, egentligen.. ;)
Idag är Mini lugn. Attans lugn. Men nu när jag är hemma kan jag lägga mig ner och känna om det finns något liv där inne. Imorse fick jag mig en och annan spark, så därför är jag ändå rätt lugn.
Igår var det hyffsat lugnt. Jag fick fångat en och annan spark med kameran (alltså när jag filmade) på dagen. Är det vanligt med så tydligt guppande i vecka 23? Tror nästan inte jag började känna Lando med handen förrän i denna vecka. Iaf så var ju Minis pappa inte hemma på hela dagen. Han kom hem först sent på kvällen, då tågen från Lund blev inställda flera flera gånger pga. olyckshändelse på annan ort. Men sen när han väl kom hem, och började prata.. DÅ!! Då blev det liv i luckan och det sparades inte in på någa glädjevolter. Magen guppade och mamma hurrade. Den där papparösten alltså.. <3
I skrivande stund känner jag lite livligheter. Kanske är det ett klagomål på hur jag sitter. Så det kanske är dags att sträcka på benen och ge den där skrutten lite utrymme.

Ha en fin dag!

Kommentarer
Postat av: Linda

Hej! Länge sedan jag tittade in här och mycket har hänt sedan sist. Jag beklagar verkligen eran förlust och stora sorg, så ledsamt att läsa.
Men stort grattis till Mini, hoppas du får glädjas och känna dig trygg under resten av graviditeten.

Tack för inspiration och tips om både färg och annat. Har bla en tråkig furuhylla som skulle må bra av en förvandling, ska ta en närmare titt på färgerna tror jag.
Ha en fin dag Camilla,
Hälsningar Linda

2015-01-21 @ 13:22:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0