Att få följa med i vår trappa en stund..

Jag har ju visat på Instagram, så då är det dags här också.. Trappan. Mitt senaste projekt som ni hört talas om. De utlovade bilderna i dagljus kommer här :) Vi är så himla nöjda. Det blev riktigt bra med en vit trappa och med mattorna som ska göra den lite mer säker. Detta är ju en gammal furutrappa. Det är många som sprungit upp och ner i denna genom året. Furu formar sig efter slitage.. Därför var den livsfarlig i början innan vi vant oss om hur den är formad. Stegen har ju blivit lite "runda" med åren. Något som gjort den mer halkvänlig och livfarlig. Jag har ju som sagt aldrig stått på näsan i den, men min andre hälft har gjort några väldigt nära undersökningar av den ett antal gånger. Nu hoppas jag det är slut på detta..
 
Mattorna är från Ellos.se. Inta alls dyra för 15 stycken. De är självhäftande, så när de ska på plats är det bara till att lägga dem alla på plats och sedan dra av plasten på baksidan och trycka dit mattan på riktigt. Gick himla enkelt. Skulle klistret torka ut eller nått (man vet ju aldrig efter år av sol, värme och slitage) så kan man köpa mattejp och sätta på undersidan.
 
Trappan är målad med Beckers halvblanka, vattenbaserade lackfärg. En färg jag använder till ALLT.. ja förutom väggar dårå.. Men till möbler, köksluckor, små detaljer osv.. Så ljusstakarna har fått sig en omgång också av färgen. Nu passar de in mycket bättre, både till trappan och till vårt hem. Äntligen trivs jag med de ljusstakarna igen, något jag inte gjort på flera år.. Men jag har ju älskat deras rustika stil och att de är i gjutjärn, så därför har de fått stanna. Ja, dessutom kommer jag ihåg hur jag slet på ett fullsatt tåg, efter en arbetsdag med de här megahantlarna.. och priset(!!). Därför har de också fått stanna. Nu får de stanna utan problem.. :D
Batteriljusen gör sig också jättebra där i trappan. 
 
Uppe i trappan hittar man också den här trofén numera. Den har hängt där nere ovanför ett skåp tidigare, men eftersom skåpet snart skall bytas ut till ett annat skåp så fick lilla Hjorten också byta plats. Där i trappan blev den ju jättefin..att jag inte tänkt på det tidigare. Fast tidigare var ju inte trappan vit och hade grå mattor, den hade nog faktiskt inte gjort sig där då. Det är så stor skillnad nu.
 
Och som jag skrev på Instagram.. Nu har vi tagit oss hela vägen upp och det är dags att vända om och gå ner igen. Visst var det en fröjd att gå i en fräsch, mjuk och framför allt säker trappa? Jag känner mig klar med trappan. Den lägger jag åt sidan nu, och bara njuter av att den är KLAR och att den känns som VÅR nu.

Snart anläder mitt nya projekt.. jag räknar tiden. Ett stort vitrinskåp som ska både målas vitt och grått. Men först ska det på plats (jag målar det på plats för det kommer bli enklast) och bara det är jag spänd på.

Ska försöka komma ihåg att ta bilder på det projektet också.. Tur jag är ledig HELA veckan ut.. :)
 

Kommentarer
Postat av: Cissi (Gullcissi)

Vad snyggt det blev! Blen verkligen sååå mkt ljusare o fräschare:kr Såg inte att ljusstakarna var i gjutjärn, trodde de var svarta (se kommentar förra inlägget) Tummen upp för lyckat projekt, ser framemot få se resultatet av svärfars vitrinskåp:))
Kram <3

2015-01-05 @ 20:41:42
Postat av: Emma - På Smällen!

Gud sååå snyggt! Vilken inspiration! Jag lånade två bilder på din trappa till min blogg och länkade till dig. Är det ok? Om inte så får du säga till så tar jag bort bilderna.

Vi har exakt samma problem med vår trappa! Livsfarlig. Jag höll på att halka med min 6-månaders i famnen. Jag har tänkt göra exakt så som du har gjort så det var toppen att du tipsade om vilken färg :) Skulle gärna vilja veta var du köpt mattorna också :)

2016-10-27 @ 17:59:33
URL: http://pasmallen.nu
Postat av: Emma - På Smällen!

Såg nu att dom kom från Ellos - tack!

2016-10-27 @ 18:00:32
URL: http://pasmallen.nu
Postat av: Emma - På Smällen!

Såg nu att dom kom från Ellos - tack!

2016-10-27 @ 18:04:20
URL: http://pasmallen.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0