December, traditionernas månad

Idag väl dagen.. dagen då vi börjar med traditionstider för vårt barn. För det är idag vi ser första avsnittet av julkalendern, vi öppnar första luckan på adventskalendern, vi tänder datumljuset och det är nu vi räknar ner till julafton. Hon förstår ju såklart ingenting av det här än, men vi gör. Och jukalendern, den har jag följt i alla år (kanske har jag hoppat över något år) sedan barnsben. Det är något visst med julkalendern, och jag tror den börjar bli väldigt betydelsefull igen i våra hem.. Känns det inte så?
Just nu slog det mig att jag brukar följa kalendern på radion också, eftersom jag alltid står på jobbet vid den tiden. Hmm.. tror minsann jag får ta och lyssna på den här hemma också. För det är rätt mysigt det med.
 
Datumljuset har jag såklart tänt i årets snyggaste ljusstake. Gloria från Klong. Älskar den! Från första gången jag såg den sa jag att den ska jag ha, den stora varianten ska stå i vårt hem. Blev kär direkt! Och nu står den här.. tänd nästan dygnet runt ;)
 
1 December och det är grönt ute, som vanligt. Förutom blåsten så kan man kanske ändå inte klaga på vädret. Blå himmel och strålande sol. Får bli en härlig promenad senare idag.
 
Men först ska jag luta mig tillbaka i soffan, njuta av min lilla tjej som ligger här brevid och sover middag. Kanske sluter jag ögonen en liten stund och lyssnar på årets julkalander på radion. Ska bara släcka ljuset först!
 
Ha en fin dag! <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0