vänskap


22:38. Vi har precis varit ute och gått en promenad med Tyra I vagnen, så hon skulle somna. Vilket hon gjorde. Hon brukar alltid somna i sin säng,  men vissa kvällar är det lite oroligt och nör det inte går så går det inte. Då kan man lika gärna gå ut. Det är rätt mysigt tycker jag. Nu sover hon i sin säng och man hör att det är med ro. Vår älskade dotter.

När vi gick där ute i mörkret så kom vi in på vänskap. De två vännerna som stått oss närmast under några år slutade höra av sig när Lando dog. Jag och min man sa redan då att den dagen vi får ett syskon som lever, då kommer de båda höra av sig.. och tro att allt är som det var. Jodå, strax efter att Tyra var född så ville de båda gäääärna träffas. Varpå vi nu inte alls är sugna på det. Vad är det för vänskap? För mig betyder den inget..så jag har inte lust att lägga energi på det.

Vi fick veta var dem stod.. nu får dem veta var vi står.

Det är det sklna med att gå ute i mörkret, sena kvällar. När det nästan är folktomt. Luften är sval och man kan gå där och småprata om jobbet, vänner, barn och livet i stort. Utan att man blir störd av folk ute i byn man känner och som ska dyka ner i vagnen,  även om det också kan vara trevligt ;)

De olika snarkningarna


Shit pomfritt.. den 2 augusti skrev jag sist. Det känns som det var för en vecka sedan. Jag kan inte riktigt förstå var dagarna tar vägen.. För just nu är vi mycket hemma. Jag tycker ju inte om sommaren, och Tyra verkar vara likadan. Jag är inte alls sugen att spatsera omkring med en barnvagn i stekande sol och känna paniken över att det är så in i helsikes varmt. Nä, vi har hållt oss inomhus de senaste dagarna. Tyra i endast blöja..och hennes mamma.. lite mer påklädd. Ja, och utan blöja såklart. Vad konstigt det blev.

På kvällarna har vi promenixat, när det varit lite svalare. Idag var lilltjejen så himla övertrött och varm..och vi hann inte mer än utanför grinden (vi har dock ingen grind..än) innan hon sov. Nu sover hon också. Hennes pappa med. Inte mamma. Hon ligger vaken om nätterna. 

Nu har jag fått för mig att jag ska spela in min mans snarkningar. Jag vet inte ngn annan (mer än mina föräldrar) som kan snarka som min man. Något han lagt till med de senaste åren.. det är inte bara högt och sjukt störigt. Han kör liksom 4-5 OLIKA snarkningar. En är mer som en bullrande björn, andra låter som darth vader och någon snarkning låter som profylaxandning. Sen blir det bara knäpptyst. Då måste jag peta på honom också.. Tyra är ju redan utsatt för mina petningar när hon också är för tyst. Stackars min familj..de blir bara störda av en galenpanna när de sover som bäst. 
Ja, hur går det med inspelningen då?? Tror faktiskt jag är uppe i tre olika inspelningar nu. Två till, sen kan jag sova. Och imorgon.. då ska jag minsann dra fram mobilen när jag berättar att han snarkat.. för varje gång svarar han: Gör jag? Det är inget jag märker.. 
Nämen, gör du inte.. det var ju märkligt. Hallååå, du snarkar när du SOOOOVER.. Börjar min man snarka när han är vaken utan att märka det..då ska jag tejpa fast en diktafon på hans kind, med silvertejp ;)

Ute blåser det igen. Hösten kom med en hälsning idag, i form av regn. Det var så ljuvligt att energin tog sig upp. Trots huvudvärk. Mer höst åt folket! När jag ligger här i sängen hör jag vinden utanför. Och på tal om vind så har den fällt vårt plommonträd. Japp. I sju år har jag sagt att trädet en dag ska bort.. Efter sju år fick vinden nog och fixade biffen själv. Nu har vi ett liggande plommonträd som bär plommon som om det skulle hämnas för att vi inte ville behålla det. Jag får nog ut och plocka..nu när de är lättplockade :) 
Vi har ett annat träd som också knäckts. Inte hela trädet, men en stor gren på det. Hmm.. känns som att vi har en del att stå i när det gäller vår trädgård. 

Nähe nä.. nu får han snarka på. Jag behöver ju några timmars sömn jag med.. :)

Namnets dag.. Tyras dag.

Idag fick vi fira den.. dagen. Dagen för vårt levande barn. Tyras namnkalas. Äntligen. Med vår släkt, med Tyras kusiner och alla de andra.

Vi höll på och förbereda hela gårdagen, med allt som kunde förberedas. Sedan klev vi upp tidigt imorse. Hängde upp ballonger och girlanger i tältets tak. Öppnade upp och vädrade ut och andades in en luft som bara skrek vilket fint väder det skulle ge oss.

Pyntet jag ordnat igår skulle hängas på plats. Vimplar och små kläder gjorda av kartong som spraymålats hängdes upp i trädgården. 

Mamma kom tidigare och hjälpte mig med det sista av maten och sedan trillade gästerna in.


Vi åt, det kom sorl från tältet, goda skratt och barnens tjut av allt de hittade på. 
Jag hoppas våra gäster tyckte det var lika bra som vi tyckte det blev. Tyras kusiner fick gå på paketjakt I trädgården, det blåstes såpbubblor och man kunde fiska plastfiskar från hinkar. 

Tyras skämdes bort med helt troligt fina presenter, även om hon sov sig igenom det mesta av dagen. När det är mycket folk och mycket sorl, då sover hon. Tyra i ett nötskal.

Ja, det blev en lyckad dag och alla verkade bli både mätta och belåtna. Vi kunde sitta ute hela dagen och njuta.

Vi somnar lite extra lyckliga. Att vi idag fått fira vår dotters namn. Vårt älskade levande barn. Vår Tyra Alexandra <3

RSS 2.0