Om en bra helg och dålig ikeakatalog


Efter den rejäla värmeböljan vi fick genomlida denna sommaren så kom hösten snabbt när den väl kom. Jag är ju en riktig vintermänniska, som älskar kyla. Solsken och trettiogradig värme är inte min melodi, och som jag brukar säga det är väl tur att det finns någon som gillar det dåliga vädret också. Jag är en av dem.
Det här kravlösa vädret. För många har det varit den bästa sommaren någonsin. Varma dagar och sena nätter ute i ljuva ljumna vindar. För mig har det varit den värsta sommaren någonsin. Dels har saknaden till mitt barn varit den största plågan, att sedan dessutom få genomlida en värme som man inte gillar och dessutom fått alldeles för lite sömn så kan jag med säkerhet säga att det är den värsta sommaren, någonsin och jag hoppas jag slipper få uppleva det fler gånger. Saknaden blir jag inte av med, men kanske är den med mig på ett annat sätt andra somrar. Jag önskar det.

Helgen som var har iallafall varit den bästa helgen vi haft på dessa åtta månader. Tänk en helg på åtta måndader där fredag, lördag och söndag varit bra. Känns fantastiskt sköt i själen och det är en helg vi kommer leva på länge. Vad gjorde den så himla bra då? Vi grävde inte ner oss, vi njöt. Åt gott, pysslade i hemmet med olika projekt, var ute med vår bästa vän på ett härligt fik, var på loppis och skaffade mig ännu fler projekt. Vi struntade i klockan, vi startade inte tvn, vi åt kräftor sent på kvällen, vi kollade film på projektorn och vi bara hade det bra. Det var ett behagligt väder, även om det regnade hela lördagen och vi stängde vardagen ute och lät den regna bort för en stund.

Idag gick jag hem tidigt från jobbet. Lunchade med min man och nu sitter jag här och tog en snabb koll i IKEA katalogen och tar mig en tillbakablick i minnet. Kommer ni ihåg när man nästan sjukskrev sig från jobbet för att man visste att katalogen skulle dimpa ner i brevlådan? Så nällade alla var och snacket.. alla inredningsbloggar skrev om denna katalog och synade både saker och namn. Nu då? Man ser den, katalogen, där i högen när man drar upp posten ur lådan. Föga intresserad. När skall denna kedja uppdatera sig? Det är tröttsamt att se de där kantiga bilderna i ett rörigt kollage, halvt utsatta med en GUL prislapp som ropar Hej hej, jag är billig! Miljöbilderna är inte heller inspirerande. Känns som samma saker varje år, men i olika kulörer och fanér hit och dit. Jag låter bilderna fladdra förbi med en tumme dragandes genom sidorna, jag fastnar inte för något. Kanske har jag fel.. kanske är katalogen fortfarande lika älskad, men det känns inte längre. Jag kan väl ärligt säga att ikea inte längre är en butik jag gärna åker till heller. Ta mig till en rörig loppis så inspirationen och min kreativitet får flöda.

Det är då jag får till saker som det här sminkbordet som nu pryder vårt sovrum.
 
En liten byrå som fick sina ben avkapade för att.. haha.. hamna på en ikea-byrå. Det är på loppisar jag kan få till möbler som jag vill ha de, om jag bara hittar det som krävs. Det gäller bara att använda fantasin, och hey.. det är ju en loppismöbel. Oftast inte så dyr, bir det inte bra så skänk det vidare eller tänk om när det gäller användningsområdet.

Nähe.. jag ska nog ta och hitta någon butik som vill sälja naturfrgat lädersnöre till mig, jag har några handtag till köksskåpen som ska göras om.
Nästa inlägg kommer nog bli djupare.. tror vi tar ett om vänskap då, sviken vänskap. 
 

Kommentarer
Postat av: millandante

Åh så fint du gjort!! Loppis är toppen:)

Har katalogen kommit... ja jag får nog tyvärr hålla med dig, Ikeafantast som jag varit, något har hänt, det är sig inte riktigt likt... tråkigt.

Så fin er helg låter... jag hoppas innerligt att ni får många fina helger framöver!!! Varm kram Milla

2014-08-18 @ 21:27:25
URL: http://milla-andante.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0