Detta är en favorit i hemmet

 
Hej på er.. denna härliga lördag! Idag känns det som att det är den sista sensommardagen. Soligt men ändå med en uns höst i vinden som knappt känns av. Varmt men ändå med en krispig ton. I love it!
Hösten är på gång och fastän ljuset blir sämre och sämre för en kamera för varje dag som går så blir jag ändå mer inspirerad att dra fram kameran nu. Jag blir helt enkelt mer inspirerad över huvudtaget nu.

Så idag fick mina älskade Omaggio stå till tjänst.
Det var i November, till min födelsedag, som jag fick den stora. Helt förälskad i ränderna, formen och känslan på vasen. Den förälskelsen är ren kärlek numera. Man kan liksom inte få nog när man väl fått hem den första. Så två små vaser har också fått flytta in. Ska ärligheten fram så sneglar jag på tre andra små vaser också, i samma serie också från Kähler. Men med en rundare form, men också små små. Jag är nämligen säker på att dessa tre tillsammans med mina andra två små kommer göra sig himla fint i vårt stora fönster.

De små hjärtan är små vetekuddar. Jag har ännu inte värmt dom än. Men ibland vill man bara ha lite värme om händerna eller fötterna. Då orkar jag inte dra fram en jätte vetekudde.
 
Alla bilder är tagna av Camilla Håkansson 2013
Ja.. det var denna bildkavalkad för denna gång. Nu vet ni vilken serie från Kähler som är min favorit.. :)
Nu ska jag lägga mig ner i soffan stund och känna bebis sparka i magen, vilken han iofs. gjort hela natten också. Så därför behöver jag lägga mej ännu mer än stund nu, så jag orkar gå ut i trädgården och plantera alla mina nästan sjuttio lökar av olika sorters tulpaner, narcisser och allium :)

Ha en fin fin dag och tid tills vi hörs nästa gång!
Kram

Att inte bara tänka på sig själv..

Det där med att lyssna på sin kropp och vila när det behövs.. det kanske inte är min starka sida. Antingen kör jag full fräs eller är jag slö som en halvdöende fluga på rygg. Men nu när kreativiteten flödar, orken är tillbaka och jag vill göra mer än jag borde så måste jag också lyssna på när kroppen säger stopp.

Som idag. När jag går och lägger mig med huvudvärk och vaknar sedan med en som är ännu värre. Det är då jag får sluta tänka på mig och istället på oss. Så idag beslutade jag mig för att stanna hemma. Jag ska vila. Hela tiden får jag putta bort tanken på att dra fram dammsugaren. Den får komma fram först när migränen är borta. Och tala inte om spjälsängen som står här bredvid mig och pockar uppmärksamhet för att få sig en andra gång målarfärg.. Nä, det blir soffan läsa i boken och äta frukt som är huvudsysslan idag. V I L A.
Nu får jag väl ta och luta mig tillbaka och göra det jag ska göra idag.
Ha en fin dag!
 

Det började visst tidigare än jag först tänkt..

Då börjas det.. Det där med barninredningen ;) Egentligen hade vi inte tänkt tanken på att införskaffa några större saker redan. Så långt gången är jag inte, så någon månad till eller två hade vi kunnat vänta. Men så har man en loppistokig mamma som både mms:ar och ringer till sin lika loppistokige dotter för att berätta att hon hittade både en spjälsäng, skötbord och resesäng för tre hundra kronor. Jag själv stod då på en annan loppis och letade fynd. Men bad henne köpa både skötbord och resesäng så kunde vi själva titta på spjälsängen eftersom vi också var på väg till samma loppis inom en liten stund.

Väl på loppisen så gick vi och tittade på sängen direkt. Mina tankar började ju genast snurra. Måla måla måla.. jag älskar ju att måla. Och när man kan köpa en spjälsäng för 125:- så kan man ju leka med färgerna. Och det började jag med redan igår. Kunde inte hålla mig, när kreativiteten flödar så är det bara till att köra på. Så fram med penslar, kökssvampar (bästa sättet att måla sådana här ytor) och färg. Spjälorna går nu i ljusblått, ljus brunt, ljus skimrande latte och vitt. Också är stommen vit.
 
Detta projektet är jag supernöjd med och snart, måste måla en andra gång, ser sängen ut som ny. Skötbordet som står hemma hos mamma och pappa ska också fixas till. Men då får symaskinen åka fram och draperi ska upp på sidorna, när det målats i samma vita färg som sängen.

Men nu ställer jag färgburkarna åt sidan för ett stund och går ut i trädgården och njuter av solen som är på gott humör samtidigt som jag fyller mina lungor med höstluften som man kan ana mellan solstrålarna.

Ha en fin dag!
Kram
 
 

Do it yourself.. jag gjorde en lampa


Det tog ju inte så många dagar innan jag var tillbaka här igen. Hoppas det är glädjande.. ;)
För er som följer mig på Instagram vet vad jag ägnade en och en halv dag till på min semester.. min hemmabyggda lampa. Det började faktiskt med att jag fick en skymt av House Doctors lampa hos Trendenser. Jag föll direkt och började leta nätbutiker med lampan till försäljning. Jag hittade den. Men när jag satt där och kunde klickat hem den så var det något som hindrade mig. Den kändes inte så bra som jag först fått för mig. Den blev för "perfekt" i dragen, den blev lite blek. Men ändå så älskade jag formen och att ha den på tevebänken här hemma visste jag skulle bli perfekt. Men jag klickade aldrig. Istället började jag funderar på att göra en egen. Tankarna gick och till slut när jag ändå var på byggvaruhuset i annat ärende så passade jag på att köpa hem lite bambupinnar och mässingsfärgade skruvar (sådana med mutter, vet inte vad det heter på riktigt..). Senare samma dag närmare halv tolv på kvällen så påbörjade jag mitt projekt. Så med matbordet som "verkstad" stod jag och sågade bambupinnar, mätte, ritade, sågade, mätte, borrade och svor :) Till slut fick jag ropa in mannens händer. Det gick inte att hålla saken själv och samtidigt mäta och samtidigt tänka ut hur slutgiltiga resultatet skulle bli. Till slut var hjärnan bara mos, så det var bara till att antingen slänga in pinnarna i braskaminen, tända på och luta sig tillbaka i soffan. Eller lägga ner pinnarna i en hög för att fortsätta dagen efter. Jag tvekade länge men la till slut ner pinnarna och gick och la mig själv i sängen. Dagen efter var projektet roligt igen och det gick att slutföra. På bilderna ser ni resultatet. Jag är jättenöjd!! Och ska jag räkna lite snabbt på stommen så kostade den ca 210 kronor. Lampskärmen hade jag sedan lång tid tillbaka och sladdarna letade jag upp i ett av skåpen :) Också har vi en personlig lampa som jag beundrar varenda dag.
 Så detta var ett av projekten.. ett lyckat sådant.

Nu ska jag få upp mig och magen på en cykel och hämta ut mina gummistövlar som just nu ligger på posten och väntar.. Typiskt att det ska vara sol nu dagarna framöver. Fast jag kanske ska vara glad, så vi kommer vidare med vårt trädgårdsprojekt också :)

Ha det himla fint!
Kram

Här har det hänt grejer..


Hej!
Här händer det grejer.. sist jag skrev i bloggen var dagen innan vi fick ett pluss på graviditetstestet. Då helt ovetande om vad som skulle ske.. Det jag kände på söndagen var att jag hade blivit ovanligt trött av slitet i trädgården. Jag var nästan helt slutkörd på söndagskvällen. Det var ngt som inte var som vanligt.

Så efter ett möte på måndagen smet jag inom apoteket och köpte ett test. När jag kom hem var jag ensam hemma. Men jag gjorde testet ändå (D. visste såklart om det!). Också blev det ett pluss. Jag trodde inte riktigt det var sant.. Men jag ringde upp D. snabbare än kvickt och innan vi knappt hunnit lägga på luren så var han hemma ;) Där satt vi och bara tittade på varandra med vars ett stort leende :) Och frågade oss.. -hur fungerar barn? Vi kan typ nada.. ;)

Efter det har vi varit på ultraljud där vi fått se vår lilla parvel. Så otroligt spännande och häftigt. Men nu vill jag helst att det ska bli januari, då bebis är beräknad.

Semester har vi också haft hela augusti. Så det är med ångest jag sitter här och skriver. Imorgon är det tillbaka till verkligheten igen. Visst är det skönt med en vardag. Men det känns ändå tungt. Men men, sen blir man ju långledig ett tag framöver ;)

OM jag blåser liv i bloggen igen så ska detta inte bli en bebisblogg med magbilder, foglossningsdetaljer (vilket jag iofs.inte har känningar av än) eller annat som inte är intressant för andra än sig själv. Jag ville mest skriva om bebis, för att det är mitt nya liv som växer i magen. Mammalivet.

Blåser jag liv i bloggen igen så kommer det fortfarande handla mest om inredning, mat, bak och loppis. Visst kommer det in lite barngrejer.. och då kanske mest i form av inredning. För det blivande barnrummet är just nu kaos i huvudet.
Vill du följa min vardag så är det Instagram och Hantverkaregatan ni hittar mig på :)

Och följer du inte mig på Instagram så kanske du kommer få se min nya lampa jag byggt med hjälp av D.

Tack o hej sålänge..
Kram
 

RSS 2.0