Pukka-love.. kärlek till ett te

Hej kära läsare!!

Jag lovade ju er ett inlägg om te, och jag lovar er att ni också får ut ngt av detta om ni läser till slutet av inlägget.. Detta inlägget handlar om ett speciellt te, mitt favoritte. Faktiskt det te som får mig att avstå från kaffe?!! O___o Förtår ni? (Knappt jag!) De senaste åren har jag bara varit kaffedrickare och knappt ngt te alls.
Men så på nyårsafton fick vi besök av vänner. Inga vi umgåtts med så mycket, men D. har kännt mannen i sällskapet desto längre. Iaf. så var de här på nyårsafton och hade med sig en gå-bort-present. Där i låg ett te. Pukka. Ett 100% ekologiskt te utan konstgjorda smakämnen och tillsatser. När jag öppnade asken med teet, som var ett Vanilla Chai te så doftade det heeelt underbart. Bara där blev jag salig. Sedan gjorde jag en kopp och fick smaka. Ja, det var och är det godaste teet jag fått i min mun. Smaklökarna jobbade på högvarv. Jag hade inte läst på förpackningen vilka smaker detta te innehöll, och samtidigt som jag tagit några klunkar te så tog jag en maräng. Efter det så trodde jag att mina smaklökar spelade mej ett spratt. En lakritston kom fram mer och mer och jag undrade så vart den kom ifrån. När jag läste om teet så innehöll det ju både lakrits och fänkål. Då var jag ännu mer såld. Fler maränger behövdes inte sen.. jag ville inte förstöra den goda smaken med socker.

Började leta fler smaker på nätet och hittade då en butik som säljer dessa. Clearlife.se. Pukka finns i flera olika och spännande smaker. Jag kunde ju inte låta att köpa hem några sorter. Vanilla Chai hade jag sedan tidigare men kände ändå att ytterligare en ask skulle behövas inom kort. Sedan blev det ett med pepparmint & lakrits, After Dinner och ett med Kamomill & Vanilj. Mina favoriter är Vanilla Chai och Pepparmint/lakrits. De är liksom toppklass enligt mina smaklökar och får dom att göra små volter i munnen. Kamomillteet är himla milt och för mig ett riktigt kvällste (och ett givet jag-känner-mej-inte-på-topp-och-behöver-ngt-snällt-mot-kroppen-te). Ett hemtrevligt te :)
After dinner ska intas efter maten (behövde jag verkligen skriva ut det?). Ska vara bra för matsmältningen.. inte för att jag vet direkt om det stämmer. Men det är gott efter-maten-te. Smakar mycket fänkål med en svag ton av citrus tycker jag. Jag gillar fänkål. Så alla smaker går hem hos mig än sålänge. Där är ju andra smaker jag också är nyfiken på. Ett med fläder, det låter spännande. Eller basilika.. Måste provas såklart!

Sen är jag ju en förpackningsnörd. Visst kan jag tycka det är onödigt att varje påse ligger i en lite förpackning var för sig i asken. Men den lilla förpackningen är ju trevlig att lägga fram på bordet när det är dags att välja te för min andre-drickare.. Men viktigast är ju ändå asken (om ni nu ska räkna bort innehållet som är allra viktigast i detta fallet) som håller påsarna på plats. De är ju så fina alla askar. Själv är ju nästan kär i asken till Kamomilltet. Så vacker. Jag skulle kunna tänka mig den som tapet i ett rum.

Ja.. ni hör. Jag är såld på alla punkter. Numera är jag en tedrickare (kaffet intar jag på jobbet).

Och för att ni nu läst såhär långt, jag lovade ju i början att även NI skulle få ut ngt av att läsa vidare, så har jag ordnat så att ni får 10% rabatt hos Cleralife.se när ni beställer Pukka-te. Knappa bara in koden pukka i rutan för kodrabatt i kassan innan ni betalar.

Tack för mig, nu återgår jag till min balja te.
Kram

Vill även önskar er..

Jag kanske är liiiite sen här på bloggen. Men bättre sent än aldrig. För jag önskade ju alla som följer mig på Instagram (hantverkaregatan) GOTT NYTT ÅR.. Givetvis vill jag önska er läsare (finns det några kvar??) detsamma. Ett riktigt gott 2013 :)

Idag var det första jobdagen efter ledigheten.. *pheew* Gissa vem som hade svårt för att somna igår och som sedan hade svårt för att vakna idag?? Jepp, me!

Nu har man vant sig vid sena kvällar och slappa dagar. Vi har haft det så lugnt och skönt under denna ledigheten. Vilat mycket.

Sen var det ju nyårsafton. Då hade vi ett kompispar på besök med sin lilla två och en halvåring. Det var lugnt och mysigt. Menyn bestod av Bruschetta till förrätt med tomtater, bacon och vitlöksröra.. på hembakat bröd. Till varmrätt hade vi Helstekt oxfilé med klyftpotatis, rödvinssås, tzaziki och spenatsallad. Och till efterrätt åt vi vaniljglass med varm hemkokt hallonsås. Hallonsåsen blev himla god. Man skulle karamellisera sockret först innan man kokte upp det med hallonen för att sedan sila bort kärnorna. Det blev en jättegod smak på den.

Och när våra gäster kom drack vi champagne.. Varför spara på det goda liksom? Nä, vi började med det. Sedan rödvin till varmrätten. När vi sedan skulle skåla vid tolvslaget körde vi faktiskt på vanlig pommac.. Champagnen och rödvinet hade liksom gjort sitt ;)

Övernattade gjorde dom också. Så när de sedan åkt slängde vi oss i soffan och ojjade oss över hur jobbigt det skulle bli att gå till jobbet också tyckte vi synd om varandra ;)

Idag hade jag tänkt tipsa öven er (ni instaföljare kunde ju inte missa det igår..) om världens godaste te. Men ack. Det blev inte så. Men snart väntas flera sorter hem så då ska jag göra ett mastodontinlägg om te.. mitt nya favoritte som jag längtat efter hela dagen. Nu är jag inne på min andra mugg ;)

Men nu är det nog dags att sätta punkt för denna gång. Nu ska kålpuddingen in i ugnen och jag får väl skala några päror (potatis på skånska).

Bara så ni vet.. teet är skickat från butiken. Så vi lär höras snart igen. Det lovar jag! :)

Kram

RSS 2.0