En annan pall men samma minnen

Igår hade jag en plan för dagens att göra efter jobbet. Synd bara att tröttheten hann ifatt mej efter en natt med dålig sömn, kaffebehovet väldigt stort och inte mindre än två nya inredningstidningar som väntade i postlådan. Planen krossad. Men efter lite vila, stor latte och lite inspirationsbläddrande så kanske jag kommer igång. För jag har nämligen pallen här ovan som väntar på mej. Om min bror skulle vara inne och läsa nu så kommer han säkerligen tro att jag varit hemma hos mormor och gjort henne fattig på en pianopall. Men icke. Vi har bara varsin likadan nu. Fast det är inte heller sant, mormor har fått sitsen omklädd :)
Min pall hittade jag på loppis igår. Jag har faktiskt frågat mormor och hon ville bli av med sin, men det ville hon inte. Så när jag stod där och väntade på att snöret som höll oss loppisgalningar på behörigt avstånd från alla fynden skulle klippas efter klockslaget spanade jag in pallen med en fokuserad blick. När plastbandet väl klipptes/slets sönder så rusade jag bort till pallen. Sextio kronor fick jag ge för den. Precis när jag betalt kom den en annan tjej och frågade med andan i halsen om jag köpt den? -Japp, det har jag! svarade jag stolt och lycklig och tog pallen under armen och gick. Luften gick ur henne. Men det är väl så det är med loppis?? Jakten. Lycka är det för den som hinner först.
Jag har länge drömt om att få måla denna pallen vit och få klä sitsen i ngt fåraktigt grått skinn. Så det ska göras. Vet ngn vart man kan köpa fårskinnsbitar billigt?? Fastän den ska målas och kläs om så kan jag inte förneka att den väcker minnen som den är nu. En likadan pall har ju stått vid mormors piano i alla mina år. Man har klättrat på den, man har suttit på den när man klinkat på pianot och man har öppnat locket tiotusen gånger för att varje gång upptäcka att där låg notböcker som knappt användes. Men men, nu ska den stå här i vitt och grått och kanske ge barndomsminnen åt andra barn som hälsar på :)

En annan sak jag köpte på mej för en tia är en torfé. Trofé från ngt djur. Jag vet inte vad.. typ ett rådjur eller nått?? Jag skulle aldrig köpa ngt nytt. Men det här har ju ngn köpt för längesedan och skelettet är så torrt att det nästan går sönder. Iaf. så målar jag såklart detta också heltvitt och hänger det i hallen. Även D. tyckte det blev mycket bättre i helvitt, för han tyckte det mest var hiskeligt innan.
Lite annat smått blev det också, men inte alls som förra året då vi var på samma ståhej. Kanske är det också för att jag betat av en hel del på min vill-ha-lista??!!
 
Nä vet ni vad.. nu har jag bläddrat igenom halva ena tidningen (Lantliv), druckit en del latte med varannan klunk Snapple Mango Madness (love it!), pratat med min bror och lyssnat på ljud från min brorson och faktiskt fått en uns av ork och lust. Så det är väl bäst jag drar fram den där färgburken (samma gamla vita färg som jag alltid kör med till ALLT här hemma) och sätter igång.
 
Ska vi köra ett dagens mattips också. Gör kycklingfilé i currysås med tunnt skivad gul lök och hackad torkade aprikoser. Supergott!! Även barnen på jobb gillar denna kombon :D
 
Ha en härlig dag!
Kram

Kommentarer
Postat av: Lena

Just en sådan pianopall fanns i mitt barndomshem och syrran la beslag på den för några år sedan. Nu har hon målat den matt svart och klätt sitsen i ett svart/vitt tyg. Så snygg!
Ska bli kul att se hur du gör med din.

Kramar

2012-09-03 @ 17:05:51
URL: http://jagochvitt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0