Pappersgranar som lätt förökar sig..


Hello!!

Idag fick jag hem mitt nummer av Lantlivs Jul & Pyssel.. Också nappade jag på ett pyssel direkt :D
De här granarna.. så himla söta. Jag ska nog göra ett helt gäng i olika storlekar som sedan ska få stå som en liten skog i vårt stora vardagsrumsfönster. Kanske får dessa två ni ser stå kvar på soffbordet, granar sprider väl ändå sej? ;)

När jag visade pysslet på Istagram så fick jag förfrågan om att visa på bloggen, och även berätta hur man gör. Såklart gör jag det.. lär er :)
Bli inte rädda.. det är inte svårt att göra dessa granar. Jag valde dessutom bort att visa symaskinen. För man skulle sy ihop bladen. Men jag tror det går lika bra att häfta ihop dessa, speciellt om man sla göra det med mindre barn. Eller kan man sy för hand med stora stygn. Det viktiga är att bladen håller ihop på mitten. Jag har sytt mina. Och här kommer bilderna.. sedan komemr förklaring under alla bilderna..
 

Först plockar ud ihop det som behövs.. Papper att rita en gran på. En gammal pocketbok eller andra fina papper, kniv att skära loss bokbladen med och en sax att klippa med.

Rita upp en gran på ett papper, frihand eller efter en mall. Tänk på att granmallen inte får vara större än bokbladet och att granens "fot" måste vara rak så den kan stå. Klipp ut granen.

Skär ut tre till fyra bokblad och håll ihop dessa. Rita av din gran på ena bokbladet och klipp sedan ut från samtliga bokblad.
Håll ihop!

Det är här man kan dra fram sin stora tunga bråkiga och otympliga symaskin och sy en enkel raksöm rakt över alla bokbladens mitt. Eller så kör man en simpel variant och häftar ihop det hela. Allt i mitten.
När bladen sitter ihop på ett säkert sätt vecklar du ut din gran. Tadaaa.. så har du en gran.
Enkelt. Risken är stor att dungen växer till en hel skog rätt snabbt, så enkelt är det :)

Ha det så roligt med ditt julpysslande!
Kram

Kommentarer
Postat av: Camillasnyahem.se

Tack för beskrivningen! Tar nog häftapparaten, ska bli kul för de blev ju jättefina! :)

2012-11-15 @ 14:02:46
URL: http://www.camillasnyahem.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0