För den som vill känna att man inte är ensam med tandläkarskräck

Hej på er!!
Jag överlevde gårdagen. Det var en pina. Fy farao!! Tur jag hade D. med mej, även in i rummet. Och jag får ärligt säga att både tandläkaren och sköterskan gjorde sitt bästa. Dom var verkligen lugna, tog det i min takt, slutade direkt när jag kände obehag osv.. Men fy fan. Jag grät innan. Jag grät under tiden och jag grät efteråt. Det finns knappt något annat tillfälle då hela min kropp är full av olika känslor och tankarna i huvudet är som ett virrvarr som inte går att reda ut. Dessutom är man så spänd i hela kroppen. Jag spände mej så mycket att jag gjort en liten sträckning på baksidan av mitt lår, och det var när jag låg i stolen.
Att jag egentligen skriver detta är för att det kanske finns fler där ute som är tandläkarrädda som vill läsa att dom inte är ensamma. Många känner ju obehag av att gå dit. Men det finns också dom som är sjukt rädda. Jag har haft tandläkarskräck i hela mitt liv. Jag var hysterisk som barn. Nu viftar jag inte med armarna så att jag råkar smälla till tandläkaren.. nu kan jag iaf. kontrollera mina kroppsrörelser.. alltid ett steg åt rätt håll ;)

Ja, vad hände då hos tandläkaren.. Jodå, en rotfyllning åkte jag på. Det var iofs. väntat.. Det var det eller dra ut tanden. Dra ut tanden kan man ju fetglömma i min värld. Jag hade ju inte behövt gå dit sen.. men nä. Här ska man inte dra ut en tand med sin handkraft och en tång. Fy fan.
Jag får väl se denna rotfyllningen som terapi.. typ.

Dessutom åkte jag på en kur Kåvepenin..

Världen största tabletter ska nu sväljas tre gånger om dagen (för att låta extra pjåkig så kan jag meddela att jag har sjukt svårt för att svälja tabletter också) för att ta bort en infektion som ligger under tandens rötter. För att kunna svälja denna bautatablett så har jag hittat en fiffig geleaktigsak som dragerar tabletten och faktiskt hjälper den att slinka ner mycket lättare.

Så nu är här gårdagens rapport.. som var ungefär världens längsta dag.. Annat hände också, och vi var inte hemma förrän elva igårkväll. Trötta som f*n fick vi duscha i skenet från en ficklampa eftersom det var ett planerat strömavbrott igår. Alldeles för sent somnade vi efter en dag full med olika händelser. Idag är jag galet trött och kommer hoppa i säng tidigt.

Men först ska jag komma på vad vi ska äta till middag.
Kram

Kommentarer
Postat av: Lena

Camilla, min Agnes har just satt tandställning. Hon är panikrädd och har fått gå hos en specialist där hon fått "träna" på behandling i munnen. Det har slutat med att hon får lustgas under

behandling.

Kanske det skulle kunna vara något för dej?För tio år sedan kände jag som du inför tandläkarbesök vilket gjorde att jag inte alls hade varit hos tandläkare på många år. Till slut var jag tvungen och tog kontakt med en klinik som är specialiserade på tandvårdsrädda. Min första behandling gjorde jag under lättnarkos! Nu har jag fortsatt gå där och nu tycker jag nästan tandläkaren är FÖR försiktig, hon petar på en tand i taget, låter mej skölja, berättar exakt vad hon gör, om jag grymtar slutar hon och jag får sätta mej upp...Kom ihåg att det är din mun och dina tänder, tandläkaren ska se till att du kan klara av ett besök där utan alltför mycket ångest före och under behandling!Ha det fint!Kramar

2012-05-29 @ 16:32:53
URL: http://jagochinredning.blogspot.com
Postat av: Koselig

Ingen vits i å ha det så fælt. Gå til din lege og få en beroligende tablett, det er mye bedre!!!

2012-05-30 @ 08:35:54
URL: http://koselig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0