En timme snabbare på att rensa

Jag återanvänder helgens bild, jag har inte tid att fotografera. Men det är ungefär här man hittar mej, utomhus.. är jag inte och far runt i trädgården med sekatören eööer spaden i högsta hugg så tar jag en paus på nya favoritplatsen :D Den gamla träsoffan är fantastisk.
Idag hade jag återigen ont i huvudet hela dagen. Så en liten middagslur efter jobbet satt fint där på soffan under parasollet (ja, efter att jag först klättrat på soffan och klippt ner, sekatören i högsta hugg, det gröna som växer bakom den och som sedan innebar att jag fick sopa av trädäcket också). Soffa, dynor, spotify och parasoll.. Nä, då klagade jag inte direkt. Det har varit lite svalare idag. Skönt. Men det är synd att det blir kyligt när solen går ner nu.. För nu vill man sitta ute om kvällarna. Som imorgon.. imorgon har vi en fullspäckad dag nästan hela dagen. Det är kalas här på lördag (D´s kalas har skjutits fram en månad nu för att så mycket annat kommit i vägen) och vi har lite att förbereda. Men för att avsluta dagen på ett lugnt och skönt sätt tänker vi laga en förhoppningsvis god middag. Vi ska röka horngädda för första gången. Jag har läst mycket gott om att röka denna fisk, så det ska bli riktigt spännande.
Vår granne hade nämligen varit ute och fiskat igår och fått jättemycket horngädda. Då blir man glad när det knackar på dörren och in kommer en påse färsk fisk. Wihoo!! Dock fick jag stå och rensa fisk klockan tio igår kväll.. En timme tog det.. en timme snabbare än vår andra granne som också fått fisk och som också stod och rensade samtidigt fast i sitt kök.. Idag kom det fram över skiljehäcken att vi spanat på varandra och att jag då var aniiiiingens snabbare på att rensa ;)

Så rökt horngädda står det på kvällens meny tillsammans med smörslungade dillpotatis, creme fraiche och finhackad rödlök.

Nu ska jag nanna kudden och hoppas ingen huvudvärk hittar till mej inatt.
Ha en underbar helg!!

Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0