I mitt grytskåp finner man färg

Hello!! Har ni det bra denna soliga söndag?? Varför kunde vi inte fått denna solen igår istället??!! Det hade varit mycket bättre tycker jag. Då hade vi ju haft en timme mer att njuta på/av. Det är inte alls härligt att byta till sommartid. Att gå här en söndagmorgon och bara ta bort en timme av helgen. Som om vi hade för mycket helg eller nått.. Nä, nu kunde vi gått få MER tid istället att vara lediga på och få njuta av. För min del tycker jag bara det är helt onödigt att hålla på med klockorna och ställa om.

Jaja.. för att sysselsätta mej denna söndag ska jag snart gå och laga kålpudding. Gott!! Också har jag pysslat med lite påskris. Man kan ju faktiskt pynta med ris på olika vis. Detta året kommer inte riset att ställas i vatten. Nä, istället slog jag in det i vitt papper, band ett svart presentbad om pappret och ställde ner det i min fina träkorg som står i köket. Vita frjädrar har jag satt i, men jag ska sätta i fler vita sen.. närmare påsk. Så enkelt blir vårt påskris i år.

Igår åt vi ju en massa mat här hemma.. Förrätt, varmrätt och efterrätt. Till förrätt gjorde jag tomathalvor som jag bakade i ugnen på 150 grader i ca en timme. Jag toppade tomaterna med olja, flingsalt och flytande honung. Sen fick dom stå i ugnen och bli alldeles mjuka. Dessa la jag sedan på en ruccolabädd tillsammans med mozarella som jag klippte i tunna bitar och pepprade, också toppade jag med några ärtskott. Ojoj vad tomaterna smakade så mycket mer efter att ha stått i ugnen. Vi åt tomaterna kalla och det var riktigt gott.
Till varmrätt gjorde jag en fläskytterfilé som jag fyllde med grillad paprika och fetaost och som D. grillade. Sen kokte jag hela amandinepotatis och la sedan dessa i ugnen med lite smör på, så fick dom ligga där i ugnen lääänge på ca 200 grader och bli riktigt mjuka och goda. Baconsåsen till detta smakade som vanligt gott.
Såsen gör man genom att först knapersteka finstrimlad bacon. Sen silar man bort allt fett och "torkar" det i hushållspapper. Medans baconet ligger i papper så vispar man upp en burk Smetana tills den ser ut som hårt vispad grädde. Då blandar man i en klick creme fraiche, och pepprar (gillar man rosépeppar är det väldigt gott att ha i). Sen när baconet har svalnat blandar man i det i cremen. Smaka av med lite salt.
Gott gott. Grön sparris till detta är ju aldrig fel :P

Till efterätt gjorde jag en kladdkaka med basilika och myntaparfait. Så gott!! Parfaiten blev så frisk till kladdkakan.

Om vi var mätta sen.. jisses.
Jag snarkade högljutt i soffan på kvällen och D. fick som vanligt se slutet på filmen själv ;) När filmen var slut gick jag snabbt i upp till sängen och somnade gott igen :)
Hmm.. det kanske var den där matskeden Rom som jag deckade av?? ;) För jag glömde ju berätta om den godaste chokladdrinken jag smakat.. Man värmde upp 2 dl mjölk och blandade i 2-3 matskedar NUTELLA. När chokladen smält i mjölken blandar man i 2 matskedar rom (mer om man vill, men vi tyckte smaken av två matskedar blev lagom) och toppar med lättvispad grädde. Jisses!!
Och vill man impa på barnen struntar man helt enkelt i romen och kör naturell NUTELLA. Jisses. Barnen kommer älska er för evigt ;)

Idag blir det som sagt kålpudding och inget mer fancy. Jo, vi har ju kladdkaka och parfait kvar kom jag ju på :P

I helgen har jag fått prova nästan alla mina grejjer från Leila. Jag älskar den här och den här. Den som mer ser ut som en kanna fungerar alldeles utmärkt att koka några potatisar i. Då ser man också att värmen fördelas jämnt i "kastrullen" och det tokkokar inte bara en sida (vilket också beror på att våra apgamla grytor är lite runda i botten). Jag har hunnit både att smälta smör, blanda smet, koka potatis, koka gröt, fräsa bacon (vilket också gick mycket bra) och koka sparris i dessa under denna helgen.. hehe.. Dom skulle funnits i en storlek större också. Då hade jag köpt en direkt så bra är dom :D Och nä, jag får varken rabatt eller ngt annat för att jag skriver det här. Jag är bara riktigt nöjd med det jag köpt :)

Nu ska jag ställa mej och steka kål. Tyvärr är mina pastellfärgade grytor för små till detta.. Men istället tar jag fram min illgröna gjutjärn och steker i.. Hehe det är tydligen i mina grytskåp ni ska leta om det är färger ni vill hitta ;)

Ha en härlig söndag!!
Kram 

Kommentarer
Postat av: Hanna

Tack för recepten, ska prova baconsåsen nästa gång det står fläskfilé på menyn! :) hoppas du har haft en trevlig kväll!

2012-03-26 @ 23:06:50
URL: http://hannaedman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0