Att vara vara lite allvarlig!

Detta är ett bildlöst inlägg. Men jag måste bara får skriva av mej om detta.. Ibland måste man var allvalig också!

En telefonförsäljare med uppdrag genom Ellos ringde mig torsdag kväll.
Telefonen ringde först en gång och när D. svarade var ingen där. Han såg att
det var ett nummer han inte kände igen. Telefonen ringde igen strax efter och han svarade och räckte sedan över luren till mig.
Försäljaren presenterade sig klart och tydligt och berättade sedan varför hon ringde.
Jo, hon ringde för att hon hade en bra försäkring hon ville erbjuda mej. Redan då sa jag att jag inte var intresserad. Men hon malde vidare med att -om du har denna försäkringen så innebär
det att en läkare måste ta emot dig inom 48h
. Jag sa bestämmt att jag inte var intresserad. Hon svarade med "-Jag förstår.. Men, med denna försäkringen.." Jag avbröt med ett fast beslut om att det var bra så, jag ville inte höra mer.
Sedan har detta gnagt i mej. Denna försäkringen. Är det möjligt?! Ska jag verkligen kunna gå före andra människor inom sjukvården för att jag kan betala en försäkring?? Varför skulle jag vara mer sjuk än någon annan? Om jag betalar denna försäkringen så kommer jag till en läkare före andra, om jag så bara vill kolla upp min förkylning? Är det vettigt? Tänk på stackarn som ringt till läkaren för den känner sej väldigt dålig, och känner att det är något som inte står rätt till. Ska läkaren då kunna säga Nej tyvärr, jag har en annan patient som har en försäkring så hon går före.. hon har bara lite hosta så det går nog snabbt.. Ring tillbaka senare..?? Varför ska jag gå före för att jag har pengar.. Är mitt liv mer värt än någon som inte har pengar?? Jag är inte tät, men jag har en fast månadslön. Stackaren som bara är timanställd, så som jag var innan.. Är jag MER värd än den personen nu? Ska man kunna köpa sej till allt? Nä, jag blir verkligen förbannad över detta. Tänk om vården fått MER PENGAR istället, så alla hade kunnat få den hjälp dom behöver. Då hade vi inte behövt slåss om några platser. Vi hade inte heller behövt vara så egotrippade och se sej som mer sjuk än någon annan.
Vill man ha det som i USA? Det vill inte jag. Har man ingen försäkring i det landet så får man ingen vård. Kommer du till sjukhuset och man inte kan betala så åker du ut på gatan.. Vem som hjäper dej där? Jo, kanske någon människa med ett gott hjärta. En som inte ser pengar i allt. Vi är människor. Ju mer vi hjälper varandra, desto längre kommer vi. Vi kommer ingen vart genom att skjuta varandra i fötterna och går före i kön. Tänk när du står på ICA, kön är hur lång som helst.. Det finns bara en kassapersonal. Hade man blivit glad om någon kom viftandes med en lapp där det står "Jag går före!"? För det är ju ungeför samma sak, men sjukvården är ju lite allvarligare än en kö på ica. Men jag hade blivit tokig om någon hade kommit med en sådan lapp, likaså om det var min tur på sjukhuset, och där kommer någon med en liknande lapp. Det är inte rätt, och framförallt inte RÄTTVIST!!
Skulle jag behöva ett nytt hjärta och en annan står före mej i kön och där helt plötsligt kommer in ett hjärta, jag skulle aldrig kunna gå före. Personen framför mig behöver det lika mycket som jag, varför ska jag då vara viktigare?
Nä, jag tänker då inte se mej som viktigare än någon annan.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag håller så med dig!

Jag skulle aldrig kunna ha den försäkringen!

2012-02-03 @ 08:11:34
URL: http://shabbychicme.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag håller med dig till 100%! Jag blir så arg när dem som verkligen är sjuka även hamnar i fattigträsket, varför ska dem som inte har lyckan att få vara friska ha det eländigt på alla sätt?2012-02-03 @ 08:52:43
URL: http://malkins.blogg.se/
Postat av: Sussi

HejsanMin syn på det hela, en bluffmakare som var i farten Igen.

Tyvärr så har vi ofta såna som ringer till oss då vi har företag & tror att de kan lura en, & sen skickar de en rejäl faktura åt en som de påstår att man ahr gåt med på. Men jag har även varit med om det som privatperson. Det är bara att lägga på telefonen för de är nu mera smarta av sig att de spelar in smatalet & redigerar det så att de låter som om du har gåt med på avtalet & sen står du där med en faktura som heter duga.

Man börjar verkligen bli less på dessa teleförsäljare & fräcka är de oxå. Kan gå in på det personliga bara för att få ditt en.

Och jag kan knappt tro att det skulle finnas ett sådant försäkring som gör att du går före i kön.

Det bara osar bluff om det.Kram

Sussi

Detta var min åsikt hoppas att du inte tog illa vid dig men i dessa tider så måste man vara försiktig.

2012-02-03 @ 13:50:17
Postat av: jenny ~ house of jenny

Håller fullständigt med dig! Sjukt ju... OCh ska det sluta med att vi har det som i Usa, som du säger? Nä, där blir de utkastad på gatan för att de inte har försäkring. Sjukt, sjukt!2012-02-06 @ 08:58:40
URL: http://www.houseofjenny.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0