Som ett nytt kök.. med känsla och kärlek

Hej på er!!

Nu ska jag visa er.. mitt och pappas projekt som numera är avklarat. Väggskåpet! Jag har ritat och pappa har byggt. Enkelt, rått, vitt och lantligt. Vi har utgått från dörren. Ännu ett gammal källarfönster har fått nytt liv (två är redan använda till skänken som syns på mittenbilden, också vårt gemensamma projekt).. Nu har vi byggt ett väggskåp. Uppbyggt av ohyvlade brädor för att få en rå känsla och målat vitt för att passa in :D
I love it!

Det klassiska fönsterlåset hittade jag på Jula. Ville ha ngt handtag, men också ngt som låste dörren (den är lite skev) och höll den på plats. Och det blev ju kanonbra. Jag är så himla nöjd och det blev precis som jag ritat det och ville ha det, Med ett öppet hyllplan också, bara för att man kan och det blir bra ;)
Pappa, han är allt bra han.
Fast han suckade djupt igår när jag läste upp titeln på boken jag lånade hem från biblioteket i fredags, 1700-talsmöbler att snickra själv.
Haha.. jag ska nog inte komma med ngt nytt än på ett tag.. jag får lagra bilderna i mitt huvud och plocka fram dom vid ett mer passande tillfälle ;)

Igår hade vi en heldag med vår vän J. Han kom lite över åtta på morgon. Vi åt en brakfrukost för att vara mätta och laddade inför dagen. Sedan åkte vi på loppisar. Och jag hade en sådan bra loppisdag igår och fick med mej så himla mycket hem. På den mittersta bilden ser ni en gammal skurbräda. Den ska inte stå där i köket sen. Men så himla fin. Med en skurbräda av glas. Jag ska ha den som prydnad i tvättrummet i källaren sen när det är klart :) En sifon i metall fick jag också med mej, en liten röd pall (som ska förbli röd och plockas fram till jularna), salt & pepparkar, salladsbestick, servettringar, en klocka i keramik (som också kommer fram till jularna).. Ja ni hör, jag får väl ta lite bilder så ni får se :) Det blev en lyckad loppisdag.. Men jag har sparat det bästa fyndet till sist.. Vill ni se?? Såklart.. kolla här..
 
Den var röd när den låg där på bordet. Den hade ett rutigt band att hänga upp den i. Men jag såg potential med den. Först gick jag och vela.. för jag tänkte att säljare antingen skulle sälja den dyrt. För dom körde "fyll en påse och betala 20 kronor" grejjen. Jag ville inte ha det andra sk***et. Så därför trodde jag att han skulle sälja den dyrt eftersom jag inte ville fylla en påse. Men så kunde jag inte släppa kronan och innan vi skulle gå frågade jag vad han ville ha för bara den. Fem kronor. Haha.. varför hade jag velat??!! En femma fick han och glad blev jag.

Senare igårkväll efter att vi varit på fler loppisar, ätit middag här hemma med J och kollat på film så fick jag äntligen sätta händerna i färgburken och börja kladda. Och ack.. den blev så fin. Den ÄR så fin. Först hängde jag upp den med röda band. Alltså ibland känner jag inte mig själv. RÖDA BAND?? Sen NÄR började jag med starka färger i vårt hem? ;) Nä.. det kändes inte bra och inte rätt. Dessutom kändes det lite brandfarligt. Så ner med banden och med enkel tunn ståltråd och DÅ.. då föll allt på plats och hjärtat bultade lite extra. Denna skINTE bara hänga upp till jul.. den ska hänga upp alltid. Tillsammans med mitt nya skåp fick allt rätt känsla. Som ett nytt kök :)

Idag är det söndag.. Vi ska leta gran. Hoppas vi hittar ngn. Och när det är gjort och när vi förhoppningsvis kommit hem med en gran så blir det soffan och Madagaskar 3 :D
Skön söndag!

Hoppas ni också får en skön söndag!!
Kram

Kommentarer
Postat av: Ninja

Skåpet var riktigt fint, jag gillar iden med ohyvlade brädor. Och ljuskronan för en femma! Är du bara på loppisar i NVskåne? Här i svskåne finns det små guldgruvor men även många spekulanter på allt!

2012-12-16 @ 10:16:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0