Vilken givande dag

Idah ar jag fått uppleva en så himla rolig och givande dag.
Först var jag ju på jobbet som vanligt. Efter det gick jag bort till den ena skolan i kommunen för att möta mina urtrevliga kolleger. Därefter åkte vi till Wallåkra Stenkärlsfabrik och mötte upp alla andra trevliga och roliga kolleger. Också fick vi lite historia om vår natur och om leran som började plockads upp. Himla trevlig kvinna som berättade detta för oss. Ugnen (som var typ större än vårt kök) fick vi också se och höra om, och hur man saltglaserar (den typiska bruna saltglaseringen som man ser på så många kärl och krus).
Därefter fick vi själva prova på att dreja. Jag gjorde en skål som jag tror blir lagom till dipsås eller ngt som man inte behöver en så stor skål till. Vi får ju inte se våra alster förrän närmare jul eftersom dom inte bränner i ugnen förrän den är full. Det är så spännande :) Och vad roligt det var. Jag skulle kunna sitta där länge och bara skapa.
Leka sej fram till olika former.
 
En butik fanns där såklart också. Det är inte billigt, men det är äkta hantverk. Krukan här ovan blev jag himla förtjust i så em sådan fick det bli. Den har jag tyvärr inte drejat själv :D
Jag köpte med mej en sak till. Men den får ni se fört imorgon..

Nu ska jag luta mej tillbaka, ta in allt roligt från dagen och bara känna mej nöjd :D
 
Kram

Kommentarer
Postat av: anna

Skulle också vilja lära mig att dreja... Vilken härlig dag du verkar haft!

Kram

2012-08-23 @ 20:48:46
URL: http://www.ettseptemberbarn.blogspot.com
Postat av: Ninja

Wallåkra är supermysigt och kärlen är mkt finare än Höganäs tycker jag. Jag har nåt från Raus också. Jag visste inte att man fick dreja själv där, ska genast lägga in det som förslag på jobbet!

2012-08-23 @ 21:37:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0