Vill ni se en stjärna, se på bloggen.. plus lite julpysseltips nu i novembertider.

November månad och jultänker rullar igång i hjärnan. Hur ska det se ut här hemma i år, vad ska jag pyssla ihop, hur ska granen vara, hur ska jag duka om julen firas här hemma.. och så vidare ut i oändligheten.

Igår åkte jag och mamma till Ikea och spanade in deras julpynt. Kom hem med en del faktiskt. Så som de virkade stjärnorna på bilden ovan. Jättesöta och får faktiskt (don't kill me!) hänga framme från och med nu. Mm!
Sen blev det några små kronor som jag tänkte ha som dekration i blomsterarrangemang. Samt en avlångkruka som kanske både får bli blomkruka OCH adventsljusstake, tillsammans.
Ett pepparkakshus kom jag också hem med. Delarna finns där, sen ska det sättas ihop och dekoreras.

Ett pyssel som jag kanske sätter igång med redan idag är en vimpelgirlang. Det är i tidningen 101 nya idéer som jag såg detta. Så fint att hänga i julgranen, eller kanske ska vår hänga i den bärande bjälken vi har mellan matrumsdel och soffdel. Som synes kommer den iaf. gå i grå och vita toner. Det prickiga pappret var såklart slut på Ikea, men jag hittade några papperspåsar som jag ska klippa sönder och använda istället. Nu ska jag bara köpa hem vitt papper, samt en vit bomullstråd. Men man kan ju alltid börja klippa romber.

Jag har ju en stor gammal byrå som står och tar upp halva hallen också att ta hand om idag. Tror faktiskt jag börjar med byrån. Iaf. städar jag av den, och trycker i lådorna på plats igen. Målningen får vänta till en annan dag :)

Jag ska även försöka hinna med att plantera lite pelargonsticklingar också. Mamma slängde sina vita pelargoner idag, och då passade jag på att norpa en hög sticklingar. Så dom ska i jord.
Också ska jag komma på vad vi ska ha till middag idag.. *pheew* Nu får jag nog sluta sitta här och skriva och sätta igång istället.

Ha en skön söndag!
Kram

Kommentarer
Postat av: Lena

Överallt läser jag om jul och julpynt nu...det är ju 10 grader ute och inte det minsta juligt än!Dina virkade stjärnor är riktigt fina, ska till IKEA i veckan och kollar då om de finns kvar....Kramar

2011-11-06 @ 16:06:52
URL: http://jagochvitt.blogspot.comj
Postat av: anna

Rätta takter!!Jag är likadan men jag började fundera redan i oktober... Nu har det faktiskt lagt sig lite men ju närmare vi kommer advent så kommer det nog ta fart igen :)Kram

2011-11-06 @ 18:37:12
URL: http://ettseptemberbarn.blogspot.com/
Postat av: Anna

Fina stjärnor. Ett besök på IKEA börjar bli aktuellt igen.

2011-11-06 @ 21:29:24
URL: http://dagarhosmig.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0