Midsommarafton 2011


Hej igen.. nu har jag förflyttat mej från matbordet till soffan ;) Det blev en lång härlig frukost. Men så mycket piggare blev jag inte av det. Fastän jag sov läne idag så blev jag så trött efter maten. Okej, det var mycket att göra igår så det tar väl ut sitt nu när man bara kan vara.
Fastän det bara var mamma och pappa samt D´s pappa som skulle komma så kan jag inte bara lämna ngt åt slumpen ;) Allt på bordet måste matcha på ngt sätt.. maten ska bli bra och dukningen fin. Sen allt runt omkring. Jag höll faktiskt på i ett tills det var dags att sätta sej för att äta. Midsommarstången skulle ju också bli klar. Och den blev ju uppskattad. Den står fortfarande här inne. Dock har blommorna i den vissnat nu. Så imorgon åker den. Men stommen sparas, så jag kan göra en till nästa år igen :)
Här ovan ser ni dukningen som går i vitt (oväntat va??), lila/blått och rosa.. Tyvärr hade jag inte tid att tänka på kameran när allt stod framme. Men i mina ögon såg det himla trevligt och fint ut :) Det viktigaste var sommarkänsla och det tyckte jag att jag lyckades med fastän vi hade ett inte så sommrig väder utanför huset. Blåsigt och kallt.

Vad åt vi igår då.. Matjesill, nypotatis med dill, gräddfil, gräslök och kavring är ju givet. Till detta hade vi ägghalvor, räkor och mina uppskattade laxsnapsar..

Alltså.. detta är mitt påhittade recept som jag ska dela med mej av nu.. :) Det är inget avancerat, och det poppade bara upp i huvudet häromnatten. Precis som med midsommarstången man kan ha inomhus :)

Till ca 18 glas behövs:

Botten:
Smulat pumpernickelbröd

Röran:
2½ dl smetana (syrad grädde som man hittar bland låglaktosprodukterna i mejerikylen)
1dl creme fraiche
200 gram rökt lax
1 krm chili
salt
peppar
finhackad dill

Dekoration:
citron
räkor
finhackad rödlök

Börja med att vispa smetana med elvisp till en tjock kräm (som hårt vispad grädde). Blanda i creme fraiche, med en slev. Skär ner laxen till små bitar, eller hacka. Blanda i lax, chili, dill och peppar i krämen. Smaka av med lite salt i taget. Tänk på att laxen släpper lite salt efter ett tag.
Ställ in i kyl fram tills den ska serveras. Det går alldeles utmärkt att göra denna röra dagen innan. Men tänk på att inte salta förrän den dagen du ska servera röran, så den inte står och blir för salt.

Smula sedan ner pumpernickelbröd i snapsglas. Lättast är att ta några skivor och smula ner med fingrarna i en större skål först och sedan dela upp det i snapsglasen. Hur mycket bröd det går är helt upp till hur mycket bröd man vill ha i glaset. Men det blev gott att fylla det upp till hälften.
Sen klickar man i röran och toppar med finhackad rödlök, en liten citronbit och hänger en räka på kanten.

Väääldigt uppskattat.. och de smakade himla bra med resterna till frukosten också ;)

Efter maten åt vi såklart jordgubbar med mjölkgrädde.. Åh, så gott!!
Sen hade mamma bakat en paj till kaffet och jag lyckades baka mina mini cupcakes också. Men mer om dom en annan dag.. imorgon kanske.

Kvällen tillbringade vi framför vårt Wii med bowlingutmaningar.. hehe.. Det är himla roligt med bowlingen :D
Så summan av det hela är att vi hade en himla mysig midsommarafton 2011.

Nu ska jag gå ner i källaren och se om D. kommit ngnstans i sitt påbörjande av renovering, för först ska det ju rivas ut gammalt innan man kan göra nytt.
Jag hade tänkt klippa häcken in till grannen. Det är ju så jobbigt när man inte ser vem man pratar med.. hehe.. Men inte lbir det idag i dett blåsvädret vi har :( Nä soffan, inredningstidningar och en filt.. Det är min kopp av te idag ;)

Ha en mysig lördag!!
Kram 

Kommentarer
Postat av: Lotta ♥ ohlovely.se

ÅH, så fint du har dukat och vad gott det ser ut. Mums!



Ha en fin söndag!

Kram från Lotta

2011-06-26 @ 09:13:57
URL: http://ohlovely.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0