Kivik

Vi var i Kivik igår. På marknaden, på musteriet, på restaurangen och sen på flera ställen runt omkring. HEEELA dagen. Jag var duktigt slut igår när vi kom hem. Men vi fick god must med oss hem :P En glasflaska på två liter.. hehe.. Den är rätt så bauta :D
Sen provade vi goda safter. Jag var påväg att köpa. Men en liten flaska kostade 60:- Så vi hoppade det. Jag får väl ge mej på att göra egen :D En saft med äppel och vanilj. Jag tror jag ska prova laga till det en dag.

Sen var vi och åt på musteriets restaurang. Så gott!! Torsk med päroncidersås. Smarrigt värre :P Fisken var helt perfekt tillagad, helt perfekt!! Då blir man lycklig :D

Vi var även en sväng på Mandelmanns trädgård. Det var väl ok, men inget mer. Har ni sett Trädgårdsfredag, men han den flummiga bohemen :D Det var i den trädgården.. Jag var inte så värst impad, dyrt så in i var det där också. Vaxbönor för 80:- kg. Nä, tack! Att odla själv kostar några kronor och då får man också några kilo :D Vi hade det inte i år.. Men vi har saknat det (tur har vi fått av mamma som odlat i sin trädgård) så nästa år odlar vi själva igen :)

Vi var också nere i Kivik och kollade på marknaden och den populära äppeltavlan. Hela tavlan är gjord av olika äppelsorter för att få fram de olika färgerna. Tavlan är gigantiskt!! Också sitter varje äppel på en spik. Helt fantastiskt! I år var den riktigt fin också :)

På musteriet köpte vi även med oss lite cidersorter och en äppelchutney. Så nu har vi äppeldrycker ett tag :P

Köpte inte allt för mycket.. För jag måste ju tänka på "min" Kitchen Aid. Jag har bestämmt mej för en vit kritvit. Den kommer jag aldrig att tröttna på och den håller alltid.
Helst vill jag köpa hem den NU.. jag har tom. börjat drömma om den på nätterna.. bara för att jag letat info om den nu om kvällarna.. hehe.. Igår satte jag en rågsurdeg, så visst är det dax snart?!! ;)

KramKommentarer
Postat av: Paula

hej!jag har ingen kitchen aid själv men min faster har en och hon bakar ganska mycket, vilket i efterhand har fått henne att ångra att hon inte köpte modellen som klarar en större deg, för som jag har förstått det så klarar den vanliga bara en liten deg. jag är dessvärre inte så insatt att jag kan säga vilken som är bättre, men det kan ju vara värt att tänka på att kolla lite extra på skålstorlekar och degmängd och så.kram

2010-09-27 @ 19:26:15
URL: http://www.2bme.net/seglarflickan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0