♥ Gyoza ♥


Nu står de och väntar i kylen.. De übergoda gyozaknytena.. Åh vad jag älskar detta. De är ngt av det godaste jag vet :P Och kommer det till asiatisk mat så är det absolut nummer ett. Det finns nog INGET som slår gyoza då :) Men annars har jag rätt svårt för att säga vad som är det godaste jag vet.. Men att detta ligger på tio i topp listan är självklart! Jag kan bli sugen på gyoza precis när som helst. Skulle ngn väcka mej mitt i natten med en tallrik gyoza så hade jag LÄTT ätit mej mätt.. hihi.. Också ska man doppa i JAPANSK (för den är godast!!) soja som man blandat i lite chili i. Idag blir det tabasco i vår soja, för jag har inget annat hemma. Men det kommer bli bra det med. 
Jag tror jag Dumplings och Gyoza är rätt likt. Men dumplings steker man inte i olja.. tror jag.

Idag när jag gjorde kättfärsröran så gjorde jag på måfå.. Så idag körde jag lite vitkål och två morätter riktigt fint med knivarna i matberedaren. Så det blev smulor. Sen blandade jag det med fläskfärs. Sen blandar man i vitlök (pressad eller riven) och en liten bit ingefära (som man också river för att få ut saften, det trådiga vill man inte ha med!), salt, svartpeppar och en skvätt soja. Blanda blanda. Och sen bakar man in en liten klick köttfärs i "pastaarken" som man hittar i asiataffären. När det är gjort så steker man botten i olja så den får färg och efter det ångkokar man de klara i en ångkokare.
När man äter dessa så doppar man den i het soja och äter hela gyozan på en gång.. Ahhh!! Det vattnas i munnen..
Givetvis har jag redan provsmakat några.. hihi.. Men där är ändå 36 stycken kvar på tallriken. Så där blir till ikväll också ;)

Vi ska ju ha lite mer till detta ikväll. Snart tänkte jag skära ner kycklingfilén. Så ska den få marineras i röd curry och kokosmjölk. Ikväll när det är matdags ska jag steka upp kycklingen på spett, också ska det in i ugnen med resten av kokosmjölken tills kycklingen är genomstekt. Minivårrullar ska vi också äta.. och risnudlar med stekt purjolök och terriyakisås.. Wihoo, vad jag längtar till vår lilla buffé :)

Idag får man verkligen hålla sej inne. Fy vad det stormar här nere i skåne :( Det är riktigt blåsigt. Inget kul alls. Jag älskade storm när vi bodde i lägenheten. Men inte nu när man bor i hus.. Saker som blåser omkring i trädgården som man får springa ut och rädda.. Och innan jag satte mej här med datorn så kollade jag ut och såg då att min stora lykta som står på bordet där ute höll på att trilla ner.. Den har alltså blåst sig närmare kanten. Tur jag hann se det innan det hände ngt illa.
Så idag på min lediga dag håller jag mej inne, också inväntar jag D. som ska komma hem från jobbet tidigare idag :D

Nu är det dags för lite lunch. Ha en riktigt trevlig helg!! ♥

Kommentarer
Postat av: jenny ~ mammanochkidzenpunktse

Det är något jag aldrig hört talas om. Men ser riktigt gott ut! En fråga: Ångkokningen. MÅste man ha en spec. maskin till det? Märks det att jag helt novis på detta? ;)



Puss!

2010-10-22 @ 15:30:41
URL: http://www.mammanochkidzen.se
Postat av: Camillasnyahem

Jag hörde om stormen där nere, låter helt galet! :/



Vad gott det ser ut! Har sett det några gånger på Halv åtta hos mig och jag är riktigt nyfiken! Smarrigt ser det ut!



Trevlig helg på dig! :)

2010-10-22 @ 17:58:49
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Joanna

Skulle man kunna få receptet? Det såg riktigt gott ut!:)

2012-01-07 @ 12:21:11
URL: http://iheartbaking.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0