Ring inte KA-akuten.. det kan handla om en skruv :)

Idag har jag lärt mej en sak om min Kitchen Aid. Jag trodde nästan den gått sönder.. och fick nästan magknip. Höll ju på att baka mina lussebullar som jag skrev i detta inlägget imorse. Degen stod på jäsning och jag höll på att blanda fyllningen till bullarna. När jag nästan var klar och bara skulle skrapa bunken till en sista omrörning så mäkte jag ngt med huvudet på KA'n. Det kändes inte som vanligt. Så jag fällde ner det igen och tog tag i det. Då visade det sej att jag kunde lyfta huvudet utan att dra i den lilla spaken. Jag försökte flera gånger och jag tryckte ner huvudet hårdare för om det inte riktigt kom i läget som tänkt. Men inget hjälpte. Skit också! Det fastnade som det skulle i uppeläget. Men jag vill ju inte kunna fälla upp huvudet utan att dra i spaken. Så ska det ju inte vara heller.
Men då kom jag och tänka på en sak.. efter en stund ;) Den skruven som jag pekar ut på bilden.. Den lyfter och sänker huvudet (så om du märker att vispen går för nära skålen, eller för långt ifrån då ska du ta hjälp av denna skruven). Det visste jag sen innan. Men att den skruven nu rört på sej och gjort så att huvudet var så pass högt uppe att tappen för att låsa huvudet i nereläget inte längre gick i sitt läge, det tänkte jag då inte på..
Jag tyckte nog att vispen var lite högt uppe när jag bytte till glasskålen för att vispa ihop fyllningen. Men jag tänkte mer på att det var olika skålar.
Så lite skruvande fram och tillbaka så kom vispen närmare skålen OCH den låste sig i nereläget.
Kan vara bra om ngn av er där ute skulle råka ut för samma sak. Ring inte KA-akuten innan ni provat skruva på den skruven iaf ;)

Lussebullarna är bakade. Jag provsmakade en nyligen. Riktigt saftiga och smarriga :P D. kommer nog tigga sej till en och annan ikväll ;) En latte till bullen smakade också riktigt bra.
Pepparkakor gjorde jag också. Använde mej av min pastapress. Det gick sådär. Man kunde inte kavla några större bitar i den, då blev allt bara smulor. Så mycket av degen gick i sopen. Men de kakorna jag fick ihop blev tunna och fina iaf. :)

Nu ska jag slappa i soffan. Det känner jag mej värd idag efter allt bakande :D
Snön inväntar jag fortfarande, men endast regnet har gjort sig till mer än känna.

Kommentarer
Postat av: Designtjejen

Åh. förstår om du satte i halsen!!

2010-11-23 @ 16:23:37
URL: http://designtjejen.blogg.se/
Postat av: jenny ~ mammanochkidzenpunktse

AHhh! Jag har samma problem, men inte orkat ta tag i det. Och nu ska jag genast gå o fixa det. Tack!Puss!

2010-11-23 @ 17:06:11
URL: http://www.mammanochkidzen.se
Postat av: jenny ~ mammanochkidzenpunktse

Och nu vart det fixat... Har trott hela tiden att jag hade för mycket deg en gång, att det hade typ sabbat det. Men så var ju inte fallet. TAck igen!Puss!

2010-11-23 @ 17:10:25
URL: http://www.mammanochkidzen.se
Postat av: Anonym

Grymt stort tack!!! Hade samma problem precis nu googlade och hamnade på din sida TACK PROBLEMET LÖST och pizza degen nu i knådning.

2014-09-20 @ 15:15:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0