Finaste ljusstaken

Detta är en av de finaste ljusstakarna vi har här hemma nu faktiskt.. Det var efter dag hos sin farmo och farfar han kom hem med den. Jag föll direkt, för formen. Så underbar!! Sen det bästa är att det faktiskt är D´s egna farfar som en gång i tiden gjort den här vackra ljusstaken. Jag har varit på jakt efter en sådanhär ett tag. De är så vackra och jag gillar att det är plats för så många ljus. Det är rätt effektfullt med alla tända :)

MEN.. det finns ett problem. Har ni listat ut det?? :)
Den är ju inte vit.. *suck* Hade denna varit kritvit så hade den varit heeeelt perfekt. Då hade jag helt plötsligt haft flera platsalternativ till denna ljusstake. Nu passar den inte in. D. tyckte vi skulle ställa den på vår mörka tv-bänk.. Ja, det skulle kunna funka nu, men den ska en dag målas vit. Men har man den där nu så går det inte att tända den. Risken är ju stor att vi får en bränd katt då :( 
Nä, helt skulle jag nog vilja ha denna ljusstake i ngt fönster. Eller på vår vita lilla bänk som står mittemot braskaminen. Men hur som så är det mycket lättare att placera om den är VIT. Nu är ju problemet att den är gjord av D´s farfar.. På ett sätt kan jag förstå om den vill behållas i orginalskick.. Det är inte furu direkt, tror det är teak. Men D. skulle nog fråga farfar iaf.. Jag tror inte HAN själv har några problem med saken, möjligtvis andra.. Men jag HOPPAS jag får måla den vit. Om inte så kommer det få bli en julljusstake som kommer ner till jul.. fastän den inte passar in.
Men jag älskar formen!

Jaha.. idag är jag hemma. Så får jag väll se om det blir ngt inhopp på jobb idag också. Igår hade vi fullt upp på jobbet. Till lunch fick vi slänga i oss maten. Sen sprang vi benen av oss. Men men, de gamla gillade maten och var nöjda. Det är kul när det är lite speciellt för de gamla. Men man får också jobba för det.. Jag var helt slut igår när jag kom hem på kvällen.

Idag skulle jag vilja göra om de där pepparkakskolorna som jag gjorde härom dagen. Får se vad jag har hemma. Men denna gången ska jag nog skippa farinsockret, eller byta ut en del mot vanligt socker. Det ville liksom inte lösa sej :( Så dessa kolorna blev ganska så sockriga när man tuggar dom. Så vill vi inte ha dem!

Men nu ska det bli en latte.. så man kanske vaknar lite ;)

Kommentarer
Postat av: jenny ~ mammanochkidzenpunktse

Superfin! Jag tycker inte att du ska måla den. Och detta kommer från en som sprayar allt nästan... Men när det är någon man känner som gjort den, tycker jag att den ska vara orörd!Puss!

2010-11-11 @ 14:06:29
URL: http://www.mammanochkidzen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0