Vårplantor och veggomat

FOTO: Camilla, Hantverkaregatan.blogg.se

Idag kände jag att den halvbruna enen på trappan inte längre kunde stå kvar. Den var fin i julas med alla ljusen i. Men inte nu.. Nu har den stått på trappan nedsläckt och bara varit ful. En annan plantering har också stått och varit ful läääänge nu. Det såg så bra ut när snön täckte allt.. Men nu finns ingen snö kvar, och då syns ju ALLT. Trädgården är det stora snacket i gatan nu ;) Fula gräsmattor som blivit bruna under all tung snö och allt ogräs som trots kylan överlevt.. och allt man behöver göra i vår.

Idag tog jag tag i en sak.. Jag tog bort ljusslingan från enen och slängde sen enen.. I den höga cylinderformade zinkkrukan planterade jag nu små påskliljor istället. Också stack jag ner lite björkris. Till påsk ska jag sätta fjädrar i kvistarna i vitt och svart. En liten höna har redan fått flytta ut i krukan. Sen sopade jag rent trappan, så nu ser den mycket bättre ut. Snart är det dax att plantera penséer i lådorna också.. :D
Jag längtar.. så det ser lite fint ut utanför huset :)

IIdag ska jag stanna inne och försöka ta det lite lugnt. Har haft så mycket migrän den senaste tiden. Så idag tänkte jag vila och läsa min nya tidning, Lantliv Mat & Vin. Också lånade Infiltratören på bibblan igår. Så den ska jag läsa, verkar spännande. Så idag blir det i bokstäverna tecken.
*vinskar lite tyst* Jag köpte hem ett paket ballerina kladdkaka också.. så det lär bli en del sådana tillsammans med latte :P

Jag vill hoppas på att tidningen ska kunna inspirera mej till ngt gott vegtariskt som vi kan äta ikväll. Jag och D. försöker ju laga veggomat minst en dag i veckan. Det är skitsvårt att komma på ngt bra, så det är en utmaning. Men idag tänkte vi ha ngt så enkelt som vegetariska vårrullar. Tss.. det hade dom inte på vår ica :( Dåligt!!
Så jag köpte vanliga.. Men det känns fel, om vi nu ska äta veggo.. så ska vi det.
Funderar på om vi inte ska ha veggolasagne istället.. Vi får se.. tidningen kanske har ngt bra förslag.
Om ni läsare där ute sitter på ngt lätt och gott (men vi vill inte handla ngt från typ hälsans kök och quorn!!) recept så maila mej gärna på BubBeLiBuB [snabel.A] TeliA.coM (men allt med SMÅ bokstäver) :D

Tjillevipp.. 

Kommentarer
Postat av: Camillasnyahem

Niklas gjorde vegetarisk lasange igår och idag satte jag ner (hade inte riktigt ork att plantera) påskliljor i våra utekrukor! Great minds think alike eller vad säger man? Hihihi! :)Kram!

2010-03-24 @ 17:41:18
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Vicke

Vad härligt att mötas av så fint vårig plantering, vi har både snö och kallt än så det lär dröja länge än innan jag kan ha sånt ute. Men så har vi ju ett väldigt avlångt land;)

Kram

2010-03-24 @ 18:43:43
URL: http://vickes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0