Framsidan

Idag är jag ledig. En ynklig dag. Jag tror inte jag ska göra allt för mycket idag. Iväg på shopping ska jag.. igen ;)
Ska lämna tillbaka sololjan som är trasig, har inte kommit dit tidigare. Sen ska jag hitta tre ljuslyktor som vi kan ha ute vid trädäcket. Också lite solskyddfaktor.. och annat smått och gott :) Det blir ingen lång shopping, för jag ska hem snart igen. Så jag får se vad som hinns med.

Ikväll kommer kanske pappa hit. Vi ska börja planera vår "nya" framsida. Räkna på hur många kvm sten vi ska lägga och hur vi ska lägga det. Sen är det bara till att åka ut och jaga sten/plattor :D
Längtar SÅÅÅÅ tills det påbörjas på riktigt och när det sen är klart. Det ska bli så skönt att få sten framför huset och slippa allt ogräs som växer där. Vi ska röjja ena rabatten på allt som där är planterat. Vi ska bara låta en stor ros stå kvar. Sen ska vi lägga på en markduk och småsten/sjösten i den rabatten. Tror det kommer bli jättefint. Så får rosen stå där själv och stoltsera.

Framför huset blir det typ tumlad byasten i ljusgrå och en mörkare grå. Vet dock inte hur mycket av varje man ska köra, 50/50 blir ju alldeles för plottrigt. Men sen får det ju inte bli för lite av den mörkare grå heller. Vad ska man ta.. 80/20?
Ja, jag tror vi kommer fram till det snart iaf.

Ihh.. jag är riktigt spänd på hur resultatet ska bli. När vi flyttade hit såg vår framsida riktigt hemsk ut. Det var ett stort och högt staket (som var sönderblåst, rangligt och riktigt FULT). På ena sidan huset var marken bara avgrävd (svårt att förklara när man inte sett det, men även det hemskt) längst en gångbit. Det fattades plattor upp till huset och ogräset var riktigt högt. Framför huset låg det ogrästäckta jordhögar. Vi började med att fixa med dessa jordhögar och gjorde en rabatt istället. Sen bytade vi staket och rensade ännu mer ogräs. Där det bara var avgrävt fyllde vi upp med jord och sådde gräas och satte en stenkant.
Nu ska den stenkanten fortsättas på, och förhoppningsvis blir framsidan mer som vi vill ha den :)
Nästa projekt får väl bli uppfarten. Den får rensas på ogräs även den.. Sen in mot trädgården där där ett högt plank/staket.. När det är dax för uppfarten ska där på singel. Sen ska det fula planken bytas ut mot ett stabilare.
Det blir nog lika högt för att skydda insynen från gatan. Det är rätt skönt när man sitter på trädäcket att ingen ser in. Men sen tror jag att vi ska ha runda hål i planket, som fönster. I "fönsterna" ska jag sen hänga ljuslyktor :)
Ja ni ser.. det finns mååååånga planer för den här trädgården ;)

OJ!! nu mpste jag rusa för att hinna med bussen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0