Bubblan måste spricka!

Bilden tog jag igår på manifestationen. Barnen med rötter från Palestina satt i ring och ritade
båtar och någon skrev Palestina är bäst. De var helt klart påverkade av situationen.


Här sitter vi bakom våra trygga väggar. Här kan vi springa in och gömma oss. Vi låser våra dörrar så ingen okänd kan ta sej in. Vad gör man om man är på en båt, ute på öppet hav där man långt ifrån ser någon botten och
båten man är på blir plötsligt bordad av soldater. Soldater som är till för att döda? Soldater som inte har att göra på båten, då båten inte ens är på landets vatten? Vad gör man?

Givetvis handlar detta om Ship to Gaza. Fartygen som skulle komma till Palestina med byggmaterial, mat, kläder, mediciner och annat som Israel har i blockad mot Palestina. Saker som behövs för att ett land ska kunna fungera och ett samhälle kunna leva. Detta skulle båtarna och hjälpsamma människor komma med. Nu kommer de inte. Varför?
Jo, för att Israel bryter mot ALLA lagar som finns. De blir plötsligt pirater och ger sig på skepp ute på öppet hav som dessutom är på internationellt vatten. De bordar fartyg och använder övervåld och MÖRDAR oskyldiga människor. Det är precis vad dessa soldater är utbildade till, att MÖRDA oskyldiga människor. Siffran har väl som högst varit uppe i 19 döda. Det är enligt Israelisk källa. Jag blir rädd när jag hör att det är deras information. Stämmer det? Kanske är där ännu fler döda? Ingen vet något till hundra procent. Journalister släpps inte in, och informationen får inte spridas ut. Landet är under hård press. Att de från Ship to Gaza tagit sig in i Israel illegalt stämmer inte. Det är israelerna själva som fört in människorna i Israel. Så nu sitter ett flertal i fängelse i Israel.
De får två alternativ, antingen åker de hem utan protester till sitt hemland igen. Eller så får de sitta häktade och åtal väcks. Men då undrar man.. Åtal för vadå?? De har ju inte gjort något olagligt. Hur ska man då åtala dessa människor? De har inte heller tagit sig in i Israel, de har blivit förda in i landet, av landets egna soldater!! De har inte heller varit i närheten av Israleliskt vatten. Så dessa har inte gjort något olagligt. De var på väg till ett land, med nödvändiga saker. Är det olagligt? Ska man bli åtalad för att hjälpa?? Ska vi då här i Sverige bli åtalade av ett annat land för att vi skänker pengar till fattiga länder? Nä, det ska vi inte. Vi gör det för att hjälpa!!


Så nu undrar man. Hur ska det går för landet som skiter i allt och alla?? De mördar människor varje dag. De bryter mot allt som går att bryta mot. De mördar folk hur som helst. Vad händer?? Hur ska dessa straffas?? Jag fortsätter med min bojkott av israeliska varor. Det har jag gjort länge. Här hittar man inga grönsaker eller frukter som kommer från MÖRDARLANDET. Jag vill inte ge en krona till dessa mördare.
Ingen borde handla från detta land.


Igår visade jag också mitt missnöje genom att ge mej ut på GA-torg i Helsingborg. Där samlades vi, en grupp som tyckte detsamma. Det kommer bli fler sådana manifestationer om missnöjet. Jag hoppas fler ger sig ut, som visar att man bryr sej.
Bubblan omkring oss måste spricka, och det är snart!


Kommentarer
Postat av: Camillanyahem

Det är verkligen fruktansvärt, man finner liksom inga ord. Jag håller med, något måste händ, NU.

2010-06-02 @ 10:06:36
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Magtiel

Hej Camilla, jag blir sååå rörd av din inlägg!

Jag kommer själv från ett sådant land som bryter jämt och ständigt mot alla mänskliga rättigheter.

Underbart att det finns unga människor som bryr sig och vågar ta ställning, som vågar se igenom den fina bubblan som vi lever i.

2010-06-03 @ 14:11:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0