Björnbärshallon..

Dessa bären har vi i trädgården. Tidigare har det inte blivit så mycket bär. Bara ett och annat. Men i år.. I år har vi jättemycket björnbärhallon på vår lilla buske. Och de är sååååå goda. Jag och D. har precis ätit varisn skål med yoghurt, toppad med björnbärshallon :P Ljuvligt!!
Det fick bli belöningen för slitet vi fortsatt med idag. Nu är vi inne, och borde egentligen sova.. Men inte än.. snart ;)

Jag vet inte så mycket om de här bären.. Busken hade nog själv rotat sig där den står idag. Jag har bara klippt ner den och försökt forma den lite, till ngt mer lätthanterligt. "Busken" växer som börnbär, med långa grenar som är extremt taggiga. Som synes på bilden är formen detsamma som björnbären. Men sen smakar de som syrliga hallon. Riktigt goda! Till nästa år ska jag försöka hitta ngn båge den kan växa på längst med garageväggen. Så kanske man kan få ännu fler bär :)
Är det ngn som vet mer om bären?? Hör av dig :)

Jaha, "slitet" då.. Det ågr framåt. Nu är båda facken fyllda med den svarta diabasen. Det blev kanonbra!! Pappa och D. har fortsatt att lägga blocksten runt rosenrabatten, och imorrn ska de väl börja lägga sten vid andra sidan trappan. Snart är all stenläggning klar. Det är bara de tunga blocken som det ska ut mer av, men det ska vi ta efter semestern sen. Men men.. vi har en helsikes massa singel som ska ut sen.. Så än har vi en bit kvar..
Mamma och jag har slitit med en gammal rutten stubbe. Vi har sågat, grävt och huggt med ett spett. Till slut fick vi upp stubbens alla delar.. *wihooo*
Men nu är jag öm i heeela kroppen. Ögonen är tunga som bly..

Jag ska ta ngt att dricka, borsta tänderna och sen ska jag för tredje natten i rad bädda soffan.. Vi sover nere i natt också. Idag har det dock varit lite svalare ute.. och nu är det nog under 20 strecket, eller precis på det.. Så det är svalt. Men där uppe är det fortfarande lika varmt :( Så vi håller oss nere.. med öppna fönster. Inatt kanske man kan sova då.. :P

så.. godnatt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0