Tortyr?

FOTO: Camilla, Hantverkaregatan.blogg.se

Här är den.. svarven.. tortyrredskapet.. ;) Det ser då ut som ett tortyrredskap ;)
Gjorde en inte så god äppelpaj igår.. Tänkte helt fel.. och den blev inte så god osm jag hoppades på. Men men.. en dag när jag har mer tid ska jag minsann koka ihop en riktigt smarrig paj!! Igår blev det lite stressigt.. Det var Nettos fel!! Deras sortiment är så uselt, så man kan inte gå dit med en lista på vad man behöver för basvaror. Så vi fick dra oss bort till ICA och handla det vi skulle ha till maten. Då blev ju allt försenat.. Maten i sej tog ju också tid. Skulle först göra potatismos (nä, inte pulvermos!) och sen grönsaksröra på champinjoner, zuchini, grön sparris, vitlök och krossade tomater. Allt det rörde jag ihop på järnet, så fick det stå och puttra medan jag gjorde mos och äpplekaka. När moset var färdigt så la jag det i en form, runt kanten. I mitten hällde jag grönsaksröran och sen ost på toppen. In med det i ugnen tills osten fått fin färg. Det blev jättegott. Så där hade vi veckans vegetariska :P Idag blir det nog bara mackor till kvällen.

E. kommer snart hit. Vi ska dricka te (nä.. jag håller mej till kaffe!) och snacka lite skit. Sen ska vi nog in till staden.. kolla i affärer.. kanske äta lite.. fika lite.. :)
Jag har en hushållsrullshållare som satt sej på hjärnan.. Jag ska minsann gå till den butiken och se om den finns kvar. Jag tror det inte.. för det fanns EN och på rea.. Men finns den kvar får den följa med mej. På toppen satt en lite vit trägris.. så söööt :D Jag ångrar mej att jag inte köpte den innan.. Men det var ett tag sen nu, så den lär inte finnas kvar. Men jag måste kolla.. för att få det bekräftat.

Jaha.. tortyrredskapet.. kom av mej lite. Hur det funkade?? Till äpplen då såklart ;)
Jodå.. två av tre äpplen blev jättebra. Det tredje vet jag inte vad som hände.. Men efter halva skalningen så blev hålet för stort där det satt fast i piggarna, så äpplet bara snurrade runt och det hände nada :(
Jag kanske har fel taktik.. Och sen skruvade jag på en skruv igår.. vilket jag kanske inte skulle gjort..
Jag provade den på potatis också, och det fungerade bra att skala.. Provade inte att dela. Det blev iaf. fina skivor när man delade äpplet samtidigt osm man skalade det. Så där lagom tjocka skivor som man inte kunde sluta äta :P Så är man sugen på frukt en dag kan jag lätt tänka mej att köra några varv med svarven och få fina äppleskivor att knapra på. Lyckas man få äpplet att hålla ihop utan att dela sej helt så får man äpplet i en spriral uan kärnhuset. Tror det kan bli himla gott att ugnsbaka med smör och kanel :P
Jag ger inte upp.. jag kommer prova denna igen och igen.. Så än vil jag inte ge ngt direkt omdöme.

Nu måste jag göra mej klar för dagens äventyr.
Tack och bock!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0