Risbollar..

FOTO: © Camilla, Hantverkaregatan.blogg.se

Åhh.. vad det är härligt med kylan som kommit. Hög friskt luft får man andas in. Man kan vira in halva ansiktet i en gosig halsduk och just nu lyser solen med all sin kraft. Inte så varm att det är plågsamt men så pass att den ger allt en härlig färg. Jag älskar hösten!!
Man kan sitta inne med tända ljus utan att behövas skämmas när man inte orkar gå ut.
När man sitter här i soffan om kvällarna blir man dock väldigt sötsugen.. det är mindre bra. Men ibland bara mååååste man få i sej ngt gott. Och vanliga chokladbollar är ju gott.. Men ibland är det gott med lite omväxling och då kan jag rekomendera risbollar. Jag hittade receptet på baksidan av en gammal påse med "puffris".. Nu går jag lite mer på känn. Såhär ser mitt recept ut..

100 g mjukt smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 ägg
1 dl havregryn
2½ dl puffris
1 nypa salt

Blanda allt i en bunke till en härlig smet. Rulla små bollar och lägg på ett fat. Sedan ska alla bollar rullas i puffris. Lättast är det om man rullat klart alla bollar först så att man inte har en massa smet om fingrarna. Kläm lite på bollarna så riskornen fastnar. Ställ de sedan i kylen tills det blivit lite stela igen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag vet jag inte vad jag vill göra.. Baka hade varit kul.. sen vill jag göra en välkomsskylt till hallen.. Sen vill jag måla toaletten, också vill jag gå ut och plocka kastanjer.. Ja, mycket vill jag göra. Kroppen vill desto mindre.. Har kännt mej lite småkrasslig nu i fler flera dagar. Det vill inte bryta ut, så jag är trött hela tiden. Igår gick jag och la mej vid nio.. och vaknade vid åtta.. Jag brukar somna tidigt, men jag vaknar också tidigt.
Så hur denna dagen får väl tiden utvisa :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0