Växhus.. Del ett

Foto: Camilla, Hantverkaregatan.blogg.se

Idag har det varit trädgård för hela slanten.. Tiden bara försvann idag och helt plötsligt stod klockan på 16:51.. jag var tvungen att dubbelkolla.. hehe.. Jag som skulle hinna med mycket till.. Men då la jag faktiskt ner. Hade lite saker att ordna med inomhus. Också skulle tvätten gärna komma in innan regnet kom. Dock kom aldrig regnet, så varför stressa med den saken?? ;) Men då såg det ut som att himlen skulle öppna sej.. Nu FÅR DET GÄRNA komma några dropar regn, under natten. Min ros som jag planterade om för ett tag sedan måste ha mycket vatten.. Likaså min kaprifol som jag drog upp för några veckor sedan och flyttade till ny plats. Det är först nu som jag ser att den börjar ta sej.. Så den behöver vatten nu :)

Jaja. nog om det.. Och till det vi gjort idag. Idag har vi fått ihop vårt växthus.. Wihooo!! Pappa var här i veckan och fixade lite stadga i det.. Om jag tar det från början så när vi flyttade hit stod där ett halvt växthus.. Stommen stod där och några av plastfönsterna satt fast.. Sen kom det storm och de flesta fönsterna flög iväg.. sen samlade vi ihop alla delar och lät stommen stå. Vi hade tankar på att riva det. Men pappa stod på sej att han skulle kunna fixa det. Så där fick det stå medan vi gjorde viktigare saker i trädgården. Härom veckan var jag så pass övertygad att det skulle gå att få ihop att jag kunde hålla med D. när  "skröt" om vårt hyffsat stora växthus som vi skulle få till en dag, för en god vän.. Haha, när jag samma kväll tittade ut mot växthuset såg jag att hela skiten låg mot häcken.. Och hade inte häcken stått där hade huset legat slickat mot marken. Då försvann det där hoppet igen.. MEN, så kom pappa.. och idag har D. satt i alla fönster. Så nu har vi faktikt ett riktigt stadigt växthus. Dock har ingen tagit så väl hand om fönsterna, så dom var riktigt skitiga även i kanalerna i plasten. Jag har tvättat så gott man kan.. Så nu är rutorna iaf. renare. Sen vet jag att det kommer bli mysigt där inne iaf. Ska dock få det lite tätare än vad det är nu.. Sen ska jag ha in två stolar och ett bord. Bordet har jag, men inga stolar. Så jag ska leta lite på loppisar. Ett trägolv ska också in.. För man ska plantera i krukor i ett växthus. Sen blir det såklart lite annat mysigt pyssel där inne. Och sen får man ju inte glömma det som ska planteras.. :D Mamma kom med två tomatplantor idag.. Så dom står och göttar sej i värmen nu. Sen har jag satt ut mina små frösådder. Hoppas bara att det inte blir frostnätter nu.

Idag har jag även fått hem mina ute loungestolar som jag hittade i källaren på jobbet. Eftersom ingen annan enhet skulle ha dessa så norpade jag fyra stycken. Så.. nu är det bara ett trädäck som ska byggas på bästa solplatsen också.. hehe.. Projekt saknas det inte här iaf  ;) Jag längtar till den dagen då vi kan slå oss ner i dessa stolar med kvällsolen i ansiktet och den kalla cidern i handen :P Och innan dess har vi ätit en god måltid i skuggan med våra hemodlade tomater, dirketplockade från växthuset :D

Nu blir det iaf. till att ligga inne i soffan. Jag ska dricka upp min latte och sen gosa ner mej under täcket (i soffan!).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0