En ny kategori

Jag har skapat en ny kategori.. Den heter PROJEKT. Så här tänkte jag samla mina små projekt jag kan få för mej att sätta igång med. Det känns som en lite flytande kategori. Men mest tänkte jag ha detta till min samling av betongprojketen som jag satt igång med.. Större trädgårdsprojekt kommer hamna under trädgård.. och större hemprojket hamnar nog under Hemma Hos.. Ja, vi får nog se hur det går med denna kategorin, och vad som kommer hamna var :)

Iaf. så tänkte jag lägga ut mina krukor här..

Foto: Camilla, Hantverkaregatan.blogg.se

Den här krukan är gjord i kakform.. Därav de grovt veckade kanterna :D Tyvärr blev det lite väl mycket luftbubblor i denna. Så jag ska göra en till kruka senare. Men denna gör sej väldigt bra på bordet ute på altanen :D
Första gången jag gjorde krukan så oljade jag varken formen eller burken som blev hålet i krukan. Det fick jag straff för sen.. Och dessutom var jag alldeles för nyfiken första gången också. Så den gick i kras, innan den ens kommit ut ur ytterformen.. Men denna gången oljade jag allt väl och hade liiiite mer tålamod ;)

När jag höll på så blev jag sugen på att gjuta ngt mer.. Men uhh, vad det kan stå still när man väl ha betongen blandad. Aningens stressad kom jag på att man kanske skulle gjuta iett papprör..

Foto: Camilla, Hantverkaregatan.blogg.se

Så då kom jag och tänka på den tomma förpackningen som vi haft tändblock i. Den stod sparad av ngn oförklarlig anledning i vedboden.. Så den tog jag.. fyllde med betong en bit upp, satte i en mindre platskruka, fyllde upp med betong och sen la jag en tegelsten ovanpå innerkrukan.. Och det fungerade ju :D Den är lite mörkare på ena sidan för att jag 1. har slipat på ren test på den ljusa sidan 2. den ljusa sidan har stått ut mot solen och brännt mer än skuggsidan.

Sen gjorde jag och pappa betingplattan också. Den blev bra. Lite väl tjock tycker jag.. och vi måste bli bättre på att få till ett bra mönster som inte blir så djupt att man snubblar på det.. resultatet är ganska likt den förra och den hittar du HÄR.

Nu är mina fingrar skurade och naglar är nylackade. Nu blir det inget mer UT idag..
För jag och d. har såklart varit ute i trädgården igen.. Stora rabatten är kantgrävd.. Så nu är där inget gräs som växer in i rabatten längre :D Sen har vi breddat en rabatt som ligger intill garaget. Skönt! Den rabatten var så smal och kändes bara ihopklämd och trång. Nu känns den mycket luftigare. Vi har ramat in den med stenar också.. Så, no more gräs som växer över rabatten eftersom det nu är lätt att göra med gräsklipparen in till rabatten :D
Medan D. har pysslat med annat har gräset blivit trimmat.. Så även denna helg har vi varit igång.
I veckan forsätter vi.. Då ska tunga stenar flyttas, en stubbe huggas ner och en gron kant släntas.. Uhh.. man ska nog inte tänka på hur jobbigt det blir ;)

Nu är det iaf. ryggläge i soffan!
Gokväll!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0