Mer om min trädgård

Okej, här kommer en liten VARNING till er som bara avskyr mitt trädgårdssnack och bilder därifrån. Stäng sidan NU ;)

Foto: ©Camilla, Hantverkaregatan.blogg.se

Först ut blir en bild på mina superfina och höga Aliumbollar. Jag älskar denna blomma och den står med sina lila bollar lite här och var. Så otroligt fin just nu :) Nu väntar jag bara på att de vita ska slå ut.. Jag visste sen tidigare att mitt hjärta bultade lite extra för dessa bollar. Men nu har jag kommit fram till att det bultar så pass mycket att jag måste ha fler.. Minst ett gäng i varje rabatt ska jag ha. Det är mitt mål för trädgårdens, eller rabatternas,  framtid.. hihi.. Det och Hosta ;)

Igår har vi riktigt varmt.. Hemskt varmt..

Foto: Camilla, Hantverkaregatan.blogg.se

De där 20.4 graderna var i skuggan, vid halv sextiden, och det var en riktigt jobbig värme som var så tryckande. Jag fick så ont i huvudet efter jag kom ut från jobbet (har provjobbat på det nya sommarjobbet nu, och det ska nog funka.. Dock är det inte alls vad jag är van vid. Men alla är snälla och när jag kommit in i allt ska det nog gå bra). Vi hade stora planer på att fortsätta med vårt "stenflytteri" på kvällen (plan som vi lagt upp dagen innan).. Men vi gjorde bara lite annat smått, sen orkade man inte mer. Jag passade på att fotografera trädgården lite eftersom jag hört att det skulle bli mycket regn, åska och väldigt blåsigt. Var lite nervös för att aliumen skulle ligga ner idag.. Men det gjorde den inte :) Det kom inte så värst mycket regn, och åskan var inget att bli upphetsad över.. Blåser gör det iaf. idag. Och det är ju lite tråkig. Solen lyser och jag vill nog ta en tur ut sen, om det nu inte blåser för mycket..

Just det.. igår fick jag lite blommor av grannen också som hon hade grävt upp. Så det planterade jag ut. Kanonbra när grannarna erbjuder sej om växter.. hehe..
Och sen hade jag en vanlig En som man brukar köpa till jul. De där lite större som man sätter lampor i. Den har inte pallat solsidan så bra och hade torkat rätt rejält. Jag skulle slänga den igår, efter att vi flyttat krukan till garageväggen istället. Men så såg jag att den var grön inne vid stammen. Så jag bara klippte ner den kraftigt, till en boll. så får jag väl ser om den tar sej. Vem vet.. nu kanske jag får en boll-en istället :D D. bara skrattade när jag sa att jag klippt ner den liite.. Mer än halva blev det ju ;)

En annan söt blomma som jag har i rabatten nu är min chokladblomma.. Jag köpte den när jag, min bror, H. och mormor var och lunchade på Linneaträdgården. Ett väääldigt mysigt ställe där man kan sitte inne i växthuset och äta om vädret inte tillåter utomhuslunch. I trädgården har dom fösäljning av blommor. Och det var här jag hittade skönheten..

Foto: © Camilla, Hantverkaregatan.blogg.se

Den skiftar lite i färg, från mörk mörk brun/röd till denna ljusare vinröda. Den har långa rangliga stjälkar med denna vackra blomma längst ut på tippen. Sen, om man koncentrera sej, luktar den ju lite kakao också :P
Jag hoppas verkligen att denna håller sej och kommer nästa år också.. gärna större och med fler blommor :D
Samma med mitt svarta ormskägg (HÄR hittar ni en exemplarisk bild på ett svart ormskägg. Hoppas mitt också kommer se ut så en dag!).. Hoppas det kommer växa till sej och bli större :)

Jaha.. andra projekt då. Tankar på trädgårdsdäck fortsätter och vi ska väl snart sätta igång att gräva ut. Däcket ska ju ligga jämt med marken (så vi måste gräva ut för att få plats med betongstenar som regnlarna ska ligga på, allt gömt under mark). Alltså, vi ska inte ha ngt som går upp och ingen kant. Vi ska endast göra ett däck som ligger jämt med gräset också ska vi nog göra en ram runt om med samma brädor för att rama inte det. Det kommer bli ca 16 kvm. Och där ska vi ha våra loungestolar  och kanske en solsäng. Tanken är att vi sen lätt ska kunna flytta över matbordet som vi har på skuggiga altanen till soldäcket om vi vill sitta i solen lite kyligare dagar :) Det är bara skattepengarna som ska komma nu.. Sen ska det byggas :D Flera har undrat varför vi inte ska bygga upp det en bit. som ett trappsteg upp. Men nä.. det blir jobbigare att klippa gräset (man kommer inte åt enda in till däcket kant och måste köra med trimmern). Kanten är mest ivägen om man sitter på däcket och kanske blir många. Man kan lätt få känslan att stolbenet ska hamna utanför om man sitter för nära. Skulle det behövas kan man fortsätta med långbord ut på gräset, utan att behöva tänka på ngn kant och avskilje. Dessutom tycker jag det är snygg och rent när det ligger längst med gräset :)

Ja.. det är nog det.. Undra om ngn orkat läsa allt jag skrivit. Men men, det här är ett bra kom ihåg för min del :D

Nu ska jag klä på mej annat än myskläder och sen ska jag ta en tur ut till växthuset. Tror det behöver luftas lite.. Och sen får jag se om jag tar tag i ngt ute idag. Det blåser rejält just nu. Hoppas bara det avtar till ikväll..

Tack o Hej!


Kommentarer
Postat av: Jool

Skriv hur mycket du vill om er trädgård! Är jättekul att läsa om (kanske speciellt när man har egen trädgård!). Jag har också en viss förkärlek för Aliumbollar , ska skaffa dessa till vår trädgård också!

2009-05-27 @ 15:27:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0