Sweet baby ray´s & Trocadero


Foto: Camilla, Hantverkaregatan.blogg.se

Under denna Valborgshelgen och dessa få dagar som hunnit gå på Maj månad har jag hunnit prova nyheter. Ja, nyheter för min del då.. ;) Zeunerts Trocadero och Sweet Baby Ray´s Barbecue sause.

Jag är ett fan av trocadero. Men det  är sällan vi stöter på flaskorna. Helst vill jag ha det på glasflaska, som när man var liten. Nu hittar man väl denna dryck lättast på 1,5 liter flaska.. Eller? Det var väldigt längesedan vi köpte hem Trocadero. Av ngn anledning faller händerna alltid på Cola, av de flera olika märkena, när vi köper hem läsk till helgen. Cola passar till (nästan) allt! :P
Men, en god vän hade hittat de här burkarna i en större matvarubutik. Jag gillar burken. Glasfaskor är ännu bättre. Men denna burken föll mej också i smak. Den känns lite mer vuxen :) Men smaken lika barnsligt god..
Jag visste inte att Zeunerts gjorde annat än öl och julmust.. Eftersom jag inte dricker öl vet jag inte hur Zeunert är på den fronten. Men julmusten är så gott som oslagbar! Och med tanke på det hade jag höga förväntningar om Trocaderon också. Tror ni jag blev besviken?
 NOPE! Zeunerts Trocadero var riktigt najs! Zeuper Najs! ;) Och när jag stöter på den här burken igen ute i ngn butik kommer den garanterat hamna i min kundvagn! Ett bra avbrott från den vanliga Colan.

Igår när vi grillade så provade vi på en ny sås också. Eller marinad. Gör vad ni vill med den. Vi använder den som både och här hemma. Kycklingen vi grillade fick sej några drag av denna marinad.  Och kyckligen smakade bra. Den fick en lite sötaktig god smak som passade väldigt bra till det kolgrillade.
Sen hade vi den som sås till potatisen, och även där gjorde den sej bra. Såsen är söt, har en liten rökaktig smak och en hetta som sprider sej i munnen. Dock tyckte jag priset (närmare 40 kronor för en flaska) var lite väl högt. Och för att mildra hettan, som kunde bli lite väl intensiv, gjorde den sej bäst med en tzaziki till :)
Vi kommer nog köpa hem den här fler gånger, kanske även i ngn annan smak. Men till varje grillning är den utesluten. Det skulle bli för dyrt i längden.
Så den får slutorden, God med dyr!

Kommentarer
Postat av: Elenore

Zeunerts har även läsken Portello som är helt otroligt god. Men den har jag inte sett längre söder ut än Östersund =( Finns andra märken som har Portello men dom är inte alls lika goda.

2009-05-03 @ 10:43:28
URL: http://hubbis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0