Gjutning pågår..

Foto: Camilla, Hantverkaregatan.blogg.se

Så.. nu provar jag och pappa med en annan variant av betongmattan.. Idag var han här och vi är på gång med en ny betongplatta. Ska bli spännande och se hur denna blir. Bilderna blev tydligen lite små.. Men på den översta bilden ser man ramen som pappa byggt. Det är plyfa i botten och sen har han gjort ramen efter dörrmattan med reglar som han spikat fast i plyfan. Denna gången hällde vi på betong upp till hälften. Sen har vi armerat med hönsnät och fyllt upp resten av ramen med betong. Också har vi lagt mattan på betongen, trckt ner den en liten bit och sen lagt på stenar för att hålla allt på plats. Nu får det stå och bränna till imorrnkväll.
Jag har också gjort två krukor idag. En i en kakform. Det är en likadan som sprack sist jag gjorde den. Men nu har jag oljat både form och burk (som gör hålet i krukan) också får det stå i källaren och bränna ett bra tag.. Jag har också försökt mej på en hög cylinderkruka. Hur DEN blir har jag ingen aning om.. det är ett rent experiment, gjort i ett papprör.. om den blir ngt att ha så kommer den passa bra till kryddor iaf :D

Jag är helt torr om händerna nu. Blir alltid det när man grejar med betong.. trött är jag också. Om jag nu ska klaga lite till. Sov dåligt inatt.. för inatt stormade så att man trodde huset snart skulle åka med.

Ikväll blir det slapp i soffan och Arn på tv.. Hoppas jag orkar se hela. Känns som jag skulle kunna somna nu.. zzZZzZzzzz..


Kommentarer
Postat av: Melinda

Tackar för inlägget! Ska bli spännande att se hur det blir när det är klart. Blir jättesugen på att gjuta själv!

2009-05-10 @ 11:56:14
URL: http://melindas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0