Färsfyllda paprikor med tacosmak


Foto: Camilla, Hantverkaregatan.blogg.se

Det här har vi precis ätit.. och om jag får säga det själv så kan jag bara säga..mmm.. Supergott!! :P
Det är paprikor som jag fyllt med tacoköttfärs.. Jag kan lägga upp ett recept.. Men jag har inga mått på hur mycket jag använt.. bara så ni vet :D

Paprikorna
Köttfärs (vilken man tycker bäst om själv)
Paprikor (1 paprika per person)
Tacokrydda
Ost, gärna lagrad

Sätt ugnen på 220°C
Bryn köttfärsen och blanda i tacokryddan. Stek det hela färdigt i pannan.
Skölj och dela paprikorna på längden och rensa ut kärnorna.
Lägg paprikorna i en ugnssäker form och fyll dom med köttfärsen. Toppa med ostskivor.
Godast blir det med en starkare ost. Men även färdig riven ost går bra.

Rostade grönsaker 
Broccoli
Champinjoner
Cocktailtomater
Vårlök
Olja

Skölj och dela grönsakerna i mindre bitar, men behåll de små tomaterna hela. Lägg allt i en långpanna.
Gärna med galler i botten, om det finns. Lägg grönsakerna i formen och ringla över oljan.

Ställ in både grönsakerna och paprikorna i ugnen och kör tills det fått en rostad färg.

Fetaostkrämen går bra att göra innan, så hinner den stå i kylen och "sätta sej" lite. Så gör krämen ngn timme innan.

Fetaostkräm
Fetaost (en hel bit)
Turkisk yoghurt
Olivolja
Kryddor (salt peppar och gärna rosépeppar)
Vatten

Smula ner fetaosten i en blender och mixa med 1-2 dl yoghurt och lite olja. Ju mindre vätska, desto fastare kräm.
Vill man ha såsen mer rinnig föredrar jag att blanda i lite vatten för att smaken från fetaosten inte ska försvinna av
all yoghurt. Krydda sen med salt, peppar och rosépeppar. Vill man är det gott att blanda i lite färska kryddor också.

Servera allt tillsammans.. Goooott!! :D


Kommentarer
Postat av: Elenore

Tack!

2009-05-09 @ 13:27:24
URL: http://hubbis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0