Smulpaj till middag..


Varför inte äta smulpaj till middag? Det är ju så gott.. men kanske inte en söt paj till varmrätt. Det här är en kycklingpaj. Den ska man egentligen göra med ett vanligt pajskal.. Men varför alltid göra som vanligt? Dessutom är jag trött och orkade inte vara så flitig.

Fyllningen är superenkel att göra. Rensa en hel grillad kyckling på köttet. Fräs en halv purjolök, klyftade champinjoner och en röd paprika skuren i bitar i lite smör. Blanda ner kycklingen och fräs den ett tag. Häll på en burk chunky salsasås (bestäm styrka själv) och en burk philadelphiaost och blanda ordentligt. Lägg över fyllningen i en ugnsfast form. 

Gör en favorit smulpajsdeg, men uteslut socker. Krydda med oregano och lite salt. Samt riven ost. Jag gör det på känn och smakar bara av så den inte blir för salt. Jag brukar köra min smuldeg så den blir rätt klumpig. Lägg över smuldegen på fyllningen och värm på i ugn på 220°C.

Easy peasy!
Smaklig spis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0