Internationella kvinnodagen


Bild: Aftonbladet.se

Imorgon är det internationella kvinnodagen.. och det fokuseras på kvinnors rättigheter. Med all rätt, vi måste bli mer jämlika. 

Men för det betyder det väl inte att vi ska försöka ta makten över män? Att vi ska bli "bättre" och mer framgångsrika än dem? Nä, för mig betyder det att vi ska vara lika mycket värda! Skulle jag och min man ha ett likadant arbete så är min vilja att vi ska tjäna detsamma också. På så vis ska vi inte bli diskriminerade. Vi ska inte heller bli satta i rollen som att vi sköter hushållet, vi tar hand om barnen och det är vi som håller ihop familjen.
Oftast blir det ju så.. för att vi är uppväxta på detta vis. Sen blir det ofta så för att männen ofta har fysiskt hårdare arbeten. Inte i ALLA fallen, men det är ju inte direkt kvinnokraften som dominerar i byggbranschen. Även om jag tror det skulle vara mycket bra att få in mer kvinnor där med. Likaså inom barnomsorgen, varför blir många män utpekade som pedofiler när de jobbar som förskolepersonal? Det förekommer, TYVÄRR!!! Samtidigt finns det många manliga förebilder som saknas inom yrket.

Ordet feminism har fått fel klang. Skulle man säga att man är feminist till någon i telefon hade det målats upp en bild om en ung rebell som hatar män.
Så är det ju inte. En feminist ska väl ändå stå upp för kvinnan och för viljan om ett jämlikt samhälle.
Ju mer jämlikt desto lättare skulle det bli att dela upp sysslorna. Tänk pappaledigheten. Jag tror inte längre på att männen inte vill vara hemma med sina barn. Det vill dem! Problemet ligger oftast hos kvinnan. Som dels vill vara hemma längst och som inte riktigt våga släppa greppen. Sen är den stora boven löneskillnaden. Varför skulle man vilja hamna i sämre ekonomi när man inte behöver mer än nödvändigt? Det handlar ju inte om att man missunnar någon något. Mycket i ens vardag handlar om pengar och överlevnad. 

Hur som så tycker jag inte vi kvinnor ska tycka synd om oss själva. Vi ska bli bättre på att stå upp för vad vi kan och vill!

På bilden ovan handlar artikeln om att män och pojkar inte får komma in på Hylliebadet i Malmö imorgon. Av vilken anledning? Till vilken nytta? Om man inte vågar bada med män i samma lokal.. då vågar man inte bada med kvinnor heller. För är det något vi är bra på så är det att klanka ner på varandra.

Om vi slutar med det, står upp för varandra och visar att vi kan.. Då kanske Vi kan stå där. Jämlika och tillsammans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0