Ta en fiskkaka eller två..


Hello!
Idag har vi ätit en så himla god middag.. så god att jag måste ge er receptet. Själv hittade jag det i allt om mat, men har pimpat det lite. Det vi åt idag var alltså fiskkakor med chili, tillsammans med en god sallad.



Fiskkakor:

800 gr. torskfilé
2 citrongräs
1 röd chili
1 solovitlök
1 knippe persilja
2 ägg
5 cm purjolök
salt

Skala en liten bit ingefära (ca 2 cm av en smal bit) och lägg den i en matberedare och mixa den fint tillsammans med finhackat citrongräs, 2/3 chili, solovitlöken, halva knippet persilja och purjolöken tills det är finmixat. Mixa snabbt ihop det med torsken och äggen.

Klappa ihop smeten till små "kakor" och stek dessa i olja tills de blivit gyllene. Om de blivit kalla under tiden så ställ in dem i ugnen ett tag.

Släng ihop en god sallad av vad du vill. Själv har jag använt wasabi-ruccola, tärnad paprika och zucchini, cocktailtomater. Sen har jag gjort en dressing på japansk soja, olivolja smaksatt med citron, sesamfrön. Blanda detta väl och häll över salladen. Strö över cachewnötter och sprid ut lite färsk klyftad lime.

Innan servering finhackar du sista persiljan och chilin som strös över fiskkakorna.

Servera fiskkakorna med japansk soja (gärna soja i en skål så man kan doppa kakorna), sallad och vill man kan man ha ris till också.

Detta receptet räckte till 2 vuxna + en lunch (buhuu.. stackars mig som blev utan lunchen imorrn då..).

Supergott, medelsvårt (eller mest kladdigt).. men värt besväret :)

Kram

Kommentarer
Postat av: Karin O

Gud vad fräscht det ser ut:)

2013-04-09 @ 09:54:09
URL: http://kakansemlanoliven.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0