Grillad ananas med lättvispad grädde och myntasocker.


Tips om en superenkel, fräsch och god efterrätt :)

Köp hem en färsk ananas, skala den, dela den i bitar och skär bort kärnan. Kärnan brukar man kunna äta färk i vanliga fall tycker jag. Men när den grillas kan den bli lite seg och trådig, så skär bort :)

Vispa grädde lätt.

Mixa ihop myntablad (färska!) med strösocker i en blender.

Grilla ananasen.

Servera sedan med grädden och sockret. Mmmm.. gott!! :P
 
Jag tror jag såg detta receptet första gången på ngt Jamie-program, Ananascarpaccio med myntasocker.. Men jag är inte helt säker, det var flera år sedan :)
Men gott och läskande är det och detta kommer vi göra fler gånger i sommar. Garanterat :)

Ha det bäst, fina ni!!
Kram

Kommentarer
Postat av: LiseLotte

Otroligt fräsch efterrätt!

Kul att ha hittat hit :) LiseLotte

2011-05-07 @ 11:20:13
URL: http://liselottesj.blogspot.com/
Postat av: LiseLotte

Förresten vad har du för en kamera?

Jag ser att det är en Nikon och det ser ut som en D3000, men jag kan se fel. Köpte du ett macro? Om ja, så är jag nyfiken på vart du köpte det. LiseLotte

2011-05-07 @ 11:25:50
URL: http://liselottesj.blogspot.com/
Postat av: tina

Men åh så gott det låter...måste testas!

Kram och fortsatt trevlig helg!

tina

2011-05-07 @ 17:55:47
URL: http://tinaminastina.blogg.se/
Postat av: Fröken Fräken

Åh, det lät smaskigt! Då fattas det bara en grill då innan jag kan prova det. Inte kan väl mina lägenhetsgrannar missunna mig det?!

2011-05-08 @ 19:45:50
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: milla - andante

MUMS och såå fina bilder du tar! Blåbärsbilden är ljuvlig!!!

Hoppas bloggtomten hör dig;) Själv blev jag grymt sugen på falukorv och stuvade makaroner nu...



KRAM

2011-05-09 @ 16:05:16
URL: http://milla-andante.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0