Bullar med choklad..?!

Ja, ni tänker helt rätt. Jag gör inget annat än bakar på mina lediga dagar :) Så sant!! Igår innan jag gick och la mej så satte jag en deg på jäsning.
Förlåt mej, men jag ljög för er när jag skrev receptet på baguetterna. Så här får ni en rättelse

3 krm jäst
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
6½ dl vetemjöl special el. Manitoba Cream

Lös upp jästen i vattnet och blanda sedan i resten av ingredienserna. Låt jäsa över natten.
Dagen efter vänder du upp degen på ett bakbord/duk och drar ut degen lite. Sedan kör man vikteknik istället för knådning. Så får man ett luftigt och fint bröd :)

Idag gjorde jag bullar av degen. Med CHOKLAD i. Jag använder dessutom Manitoba Cream mjöl som man kan hitta på Maxi och CityGross. Det är ett mjöl med bra jästkraft. 
Men innan jag blandade i mjölet till degen så blandade jag först i finhackad mörk choklad.
Nu på morgonen hällde jag upp degen på bakbordet och delade degen till bullbitar istället. Också vek jag ihop degbiten till en lagom bullbit, formade till den försiktigt till en bullform samtidigt som jag "rullade" bullarna i dinkelmjöl. In med dessa i ugnen i 15-20 min på 250 grader. Också hade jag en form med vatten i i botten på ugnen. Jag tog temp på bullarna innan jag plockade ut dom också, 98 grader.
Smaken då? Den blev himla god med choklad. Vi kör Bregott normalsaltat här hemma, och det gjorde sig fint till chokladbullarna :P
Nu står en ny deg på jäsning. Det kommer bli med pumpafrön och solroskärnor på toppen. Degen har jag gjort på samma sätt fast jag har smaksatt med 1 msk honung också har jag hällt i linfrön.
Blir nog gott det med :) JUST DET.. i denna degen har jag även bytt ut 1½ dl manitoba cream mot dinkelmjöl :)
Som ni märker går denna degen att smaksätta på alla möjliga sätt. Det märks i boken (Enkla Bröd) också.. :D

Jordnötskakorna har jag ännu inte påbörjat. Men jag tänkte snart sätta igång med det också. Ska bli kul att höra vad mormor tycker om kakorna. Jag vet att hon diggar jordnötskakor :D

Ha det så himla bra, kära läsare :)

Vet ni förresten.. inatt drömde jag att hela min kategori Mat & Bak hade försvunnit. Jag som fått till några inlägg under detta ämnet nu var ju helt förtvivlad.. haha..

Kommentarer
Postat av: Linruz -en inblick in min värld

Farligt att kika inhär om du ska läsas hela tiden..fniss!!!

Måste verkligen prova det där brödet någon dag.

Kram Kram Lina

2010-10-13 @ 14:24:49
URL: http://www.linruz.se
Postat av: jenny ~ mammanochkidzenpunktse

Lägger detta receptet oxå på bröd som ska bakas! Ser riktigt goda ut!



Puss!

2010-10-13 @ 15:04:11
URL: http://www.mammanochkidzen.se
Postat av: Camillasnyahemem

Usch då, hemsk dröm! :)



Dina bröd ser verkligen så proffsiga ut, vad duktig du är!

2010-10-13 @ 17:30:19
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Lena

Men GUD så gott! Är nog gott med MYCKET smör... och säkert med ost också. Mumma! :-P

2010-10-25 @ 21:17:09
URL: http://artefakt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0